Του Μιχάλη Χάνδακα
Υπ. Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ.
Β’ Πειραιά
Αλλαξε η πολιτική ατζέντα μετά την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, άλλαξε και η τακτική της κυβέρνησης. Παρόλο που η κυβερνώσα παράταξη δείχνει άνετη, τελικά το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη μάλλον τη χορεύει στο ταψί με τον ασφυκτικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που της ασκεί. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επαγρυπνεί και εργάζεται σκληρά για να μην περνάει τίποτα στα ψιλά, να μη γίνεται τίποτα στα μουλωχτά, να μην μπαίνει τίποτα «αμαρτωλό» στο συρτάρι. Από την ορκωμοσία και μετά δεν έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί τους υπουργούς του Κώστα Καραμανλή ασκώντας τους έντονες πιέσεις με ερωτήσεις στη Βουλή για να δίνουν λογαριασμό στον ελληνικό λαό για όσα διαχειρίζονται. Διαθέτει στις τάξεις του μερικούς από τους καλύτερους ρήτορες που θα ήθελε να τους έχει στη δική του ομάδα ο πρωθυπουργός.
Πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το Σκοπιανό προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή και έδωσε ο ίδιος την απάντηση στον πρώην βουλευτή του, τον οποίο, αν κρίνουμε από το εκλογικό αποτέλεσμα και την αποδοχή του εκλογικού σώματος στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου σίγουρα δεν είχε μετρήσει σωστά και μάλλον τον είχε υποτιμήσει. Στο παρά πέντε της υπόθεσης, ο κ. Καρατζαφέρης, (ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι κατά της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων που να περιέχει τον όρο Μακεδονία, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των Ελλήνων βάσει των γκάλοπ), έθεσε θέμα δημοψηφίσματος στον πρωθυπουργό. Όπως έγινε στην Κύπρο και ο κυπριακός λαός ψήφισε και απέρριψε το σχέδιο Ανάν παρά τα παιχνίδια που παίζονταν στην πλάτη του. Αλλά στην Κύπρο έχουμε έναν Τάσσo Παπαδόπουλο που δεν σκύβει το κεφάλι. Παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα, είχε πει. Όπως λοιπόν οι Κύπριοι αποφάσισαν για το συμφέρον της πατρίδας τους, έτσι και ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει για το συμφέρον της δικής του. Τι πιο δημοκρατικό, τι πιο ορθό, τι πιο αυτονόητο από ένα δημοψήφισμα; Τη στιγμή μάλιστα που τα άλλα τέσσερα κόμματα της Βουλής συμφωνούν με σύνθετη ονομασία και ο λαός έχει άλλη άποψη, επιβάλλεται η διενέργεια δημοψηφίσματος.
Ο κ. Καραμανλής όμως, που εμφανίστηκε στη Βουλή για να κάψει δήθεν το ισχυρό χαρτί του ΛΑ.Ο.Σ. και να περάσει το μήνυμα ότι το Σκοπιανό είναι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης και το κόμμα Καρατζαφέρη δεν έχει την αποκλειστικότητά, απάντησε μ’ ένα φαρδύ πλατύ «όχι» στην πρόταση για δημοψήφισμα. Όχι μόνο για να αποδείξει στον λαό ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται υποδείξεις από τον ΛΑ.Ο.Σ. αλλά κυρίως γιατί ξέρει το αποτέλεσμά του και το φοβάται όπως ο διάβολος το λιβάνι. Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί με ένα δημοψήφισμα όπου με την ετυμηγορία του ο ελληνικός λαός θα βάλει Χ στη σύνθετη ονομασία, ο κ. Καραμανλής θα έρθει σε πολύ δύσκολη θέση έναντι των ΗΠΑ που κινούν τα νήματα. Μην ξεχνάμε ότι η υπουργός Εξωτερικών βαδίζοντας και στη γραμμή που χάραξε ο μπαμπάς Μητσοτάκης, μιλά ήδη για σύνθετη ονομασία στο εξωτερικό. Για να αποφύγει λοιπόν τον Ρουβίκωνα του «όχι» ο πρωθυπουργός απαντά αρνητικά στην ερώτηση Καρατζαφέρη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο του βέτο που κι αυτό με την κυβέρνηση που έχουμε τίθεται εν αμφιβόλω.
Αντί να μας πει ο κ. Καραμανλής υπεύθυνα τι θα κάνει και πώς θα προστατεύσει το όνομα της Μακεδονίας μας, κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική να κατηγορήσει εμμέσως πλην σαφώς έναν πραγματικό πατριώτη, ένα αυθεντικό πατριωτικό κόμμα που το έστειλε ο ελληνικός λαός στη Βουλή, για λαϊκισμό. Ο λαός κρίνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου