12/1/08

Θα κάνει ο πρωθ/γός –όπως ο κ. Μπαμπατζάν στην Θράκη -«ιδιωτική επίσκεψη» στους Ελληνες της Κων/πολης, της Ιμβρου και της Τενέδου που νιώθουν στο πε


Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.στη Β΄Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε την εξής Επίκαιρη Ερώτηση προς στην κ. Μπακογιάννη:


"Οι Τουρκικές προκλήσεις εντείνονται αλλά ο πρωθ/γός δεν φαίνεται να αλλάζει άποψη σχετικά με την επίσκεψή του στην Τουρκία μέσα στον Ιανουάριο.Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Μπαμπατζάν επεσκέφθη «ιδιωτικώς» την ελληνική Θράκη και προέβη στις γνωστές προκλητικές δηλώσεις καθώς και σε επισκέψεις σε κέντρα του τουρκικού εθνικισμού και στους ψευτομουφτήδες. Η παρουσία του κ. Μπαμπατζάν εκεί σηματοδότησε την στήριξη της Τουρκίας προς εκείνα τα ακραία στοιχεία που επιδιώκουν την ένταση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης και την πυροδότηση του ρατσιστικού μίσους μεταξύ τους. Οι Ελληνες της Τουρκίας εξακολουθούν να βιώνουν τον ρατσισμό και τις διώξεις από το κεμαλικό εθνικιστικό κατεστημένο και ανάλογες καταστάσεις αντιμετωπίζει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Στα πλαίσια της επικείμενης επίσκεψης του πρωθ/γού στην Τουρκία ο κ. Καραμανλής θα επισκεφτεί και τους Ελληνες της Κων/πολης, της Ιμβρου και της Τενέδου ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: