12/1/08

Θα ζητήσει η Ελλάδα την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως Ορθόδοξου Ναού σαν ένα χειροπιαστό δείγμα προσαρμογής της Τουρκίας στις δημοκρατικές αρχέ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής στην Β΄Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης υπέβαλε την εξής Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη:

“Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι εξακολουθεί τη γνωστή ρατσιστική τακτική διώξεων κατά όλων των μη μουσουλμανικών δογμάτων που προσπαθούν να επιβιώσουν στην επικράτειά της, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο , καθολικοί ιερείς, εβραϊκές συναγωγές κλπ έχουν κατ’ επανάληψη υποστεί τον σκληρό εθνικισμό των φασιστών «Γκρίζων Λύκων», των κεμαλιστών κ.ο.κ. Η Αγία Σοφία αποτελεί σύμβολο της χριστιανοσύνης και είναι προσβλητικό για εκατοντάδες εκατομμύρια χριστιανών να λειτουργεί ως «μουσείο». Η Τουρκία προφανώς οφείλει να αποδεικνύει στην ΕΕ συνεχώς και αδιάλειπτα ότι έχει κάποια ( έστω λίγα) από τα χαρακτηριστικά ενός ευρωπαϊκού και δημοκρατικού κράτους.

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Σκοπεύει να θέσει η Ελλάδα ως όρο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Ναού της Αγίας Σοφίας ως ελάχιστο δείγμα προσαρμογής της Τουρκίας σε κανόνες συμπεριφοράς που αρμόζουν σε ένα υποψήφιο για ένταξη στην ΕΕ κράτος;”

Δεν υπάρχουν σχόλια: