3/12/07

Ο Εισαγωγικός Χαιρετισμός της Ομιλίας του Προέδρου κατά την 8η ΣΥΝΟΔΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στη Θεσ/νίκη, στις 2 Δεκεμβρίου 2007

Χαιρετίζω την όγδοη Σύνοδο της Κεντρικής μας Επιτροπής. Την Πρώτη που βρίσκει το Κόμμα μας σε όλα τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας.
Eίναι η πρώτη Κεντρική Επιτροπή που συνέρχεται στη Θεσσαλονίκη. Απόδειξη ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι στη Πρώτη Γραμμή, στα μέτωπα μάχης εδώ στη πόλη που μας τίμησε, εδώ που οι κίνδυνοι που μας ζώνουν είναι πιο ορατοί από οπουδήποτε.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συμπληρώνοντας επτά χρόνια Πολιτικής παρουσίας είναι παρών στον Συνδικαλισμό με αιρετούς εκπροσώπους του. Παρών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους δύο βαθμούς της. Παρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παρών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, Παρών στα Διεθνή φόρα. Έχει την Αντιπροεδρία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, IND/EM στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Αντιπροεδρία στο Ευρωπαϊκό Κόμμα ADIE των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών.
Είναι το Πρώτο Κόμμα πέρα από τις κατεστημένες και κορεσμένες πολιτικές ομάδες που δεν είχε αλεξιπτωτική πορεία, πορεία κομήτη αλλά συνεχή ανοδική πορεία. Μία πορεία που δεν ανέκοψαν ούτε οι επιθετικοί ετεροπροσδιορισμοί των ενοχλημένων της καθεστωτικής Αριστεράς, ούτε πεμπτοφαλαγγισμοί των αμετανόητων θιασωτών του μεσαίου πολιτικού ερμαφροδιτισμού.
Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι Κόμμα με δομή πρόγραμμα όργανα και εσωτερική συνοχή αλλά και δημοκρατική λειτουργία
Πολλοί δεν μας ήθελαν παρόντες στο πολιτικό γίγνεσθαι. Πρωταγωνιστές, δευτεραγωνιστές σκηνοθέτες και χορηγοί της καθεστηκυίας πολιτικής και οικονομικής Νομεκλατούρας ενοχλήθηκαν και ενόχλησαν την πορεία μας.
Έστησαν παγίδες. Εκτόξευσαν απαξιωτικά βέλη. Σκόρπισαν δηλητήριο απομόνωσης. Μάταια όμως. Ότι κι αν έκαναν. Ότι και όσους και εάν επιστράτευσαν τίποτα απ’ ότι σοφίστηκαν δεν εστάθη ικανό ν’ αναστείλει το φρόνημά μας. Ν΄ απαξιώσει τις αρχές μας. Να ευτελίσει τον αγώνα μας.
Μηδισμοί και άλλοι ατέρμονες κυνισμοί μας ωφέλησαν στην επίπονη πορεία γιατί χαλύβδωναν την θέλησή μας για εθνική καταξίωση και αξιοπρέπεια μαζί με Κοινωνική προκοπή και αρμονία.
Σήμερα περιθωριοποιημένοι και εγκαταλελειμμένοι αισθάνονται τα σωθικά τους να ζώνονται από τις Ερινύες του Εφιάλτη. Το Κόμμα προχωρά.
Το Κόμμα δυναμώνει. Το Κόμμα αποστομώνει τους κακοθελητές.
Πρώτο σε Κοινοβουλευτική Δράση . Κορυφαίο στη Κοινοβουλευτική του αποστολή.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός τιμά τη Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τιμάται απ’ αυτήν. Ο ξεκάθαρος λόγος. Η διαυγής επιχειρηματολογία, η ανυποχώρητη θέση στις διακηρυγμένες απόψεις του Κόμματός μας έχει εντυπωσιάσει και παλαιούς Κοινοβουλευτικούς αλλά και έγκυρους δημοσιογράφους.
Ο απόλυτος σεβασμός στους Κοινοβουλευτικούς θεσμούς και κανόνες διδάσκει σήμερα πολιτική ηθική σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Σ’ όλα τα μετερίζια που αναπτύσσεται Δημοκρατικός Διάλογος ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι παρών με τους βουλευτές του και άλλα δυνατά κομματικά στελέχη. Παντού η παρουσία μας είναι αισθητή και σεβαστή. Δεν μας χάρισαν τον σεβασμό τους. Τον διεκδικήσαμε. Τον κερδίσαμε με σκληρή δουλειά, με τεκμηριωμένες προτάσεις πατριωτικού και φιλολαϊκού χαρακτήρα. Τον εκτιμούμε και θα τον προφυλάξουμε.
Ένα κοινωνικό, πολιτικό, δημοσιογραφικό, πολιτιστικό και δημοκρατικό σεβασμό που θα διαφυλάξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και κόπο αν χρειαστεί. Παραφωνίες, διαγκωνισμοί, ακυρώσεις, αγκυλώσεις και οτιδήποτε δεν προάγει αυτό που είναι κτήμα όλων μας , δηλαδή η καταξίωση και ο σεβασμός του Κόμματός μας δεν θα τύχουν καμίας ανοχής. Δεν μας περισσεύει χρόνος για φθοροποιό διαχείριση των επιτευγμάτων μας.
Η Στρατηγική μας περιέχει πάντα μέσα της τον Οδυσσέα . Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και ποτέ να διαταράξει την ανοδική πορεία του Κόμματος. Γνωρίζουμε και τους πειρασμούς και τους εσμούς που θέλουν ν’ αναστείλουν την ορμή μας. Να φρενάρουν την αποτελεσματική παρέμβαση σε καίρια και χρονίζοντα θέματα. Ποιος αμφισβητεί την συμμετοχή μας στην απόσυρση του Βιβλίου της Ιστορία στην αποδοχή του VETO ως πίεση προς τα Σκόπια και μια σειρά άλλων όχι τόσο διαδεδομένων θεμάτων. Πρέπει να είμαστε δυνατοί εσωτερικά για να μπορούμε να περνάμε πολιτική σε μία Πολιτεία που πορεύεται με βαριεστημένα βήματα Κομμάτων που βρίσκονται σε τροχιά αποσύνθεσης. Εξουθενωμένη Κοινοβουλευτικά η Ν.Δ.. Διηρημένο το ΠΑΣΟΚ. Σε αναζήτηση ταυτότητας και αρχηγού ο ΣΥ.ΡΙΖΑ. Αγκύλωση και τέλος εποχής για τον πολιτικό λόγο και , ίσως, την ηγεσία του Κ.Κ.Ε . Μπορούμε να περνάμε πολιτική. Και θα το κάνουμε καθημερινή πράξη γιατί κινούμεθα μακριά από εξαλλότητες. Έξω από αγκυλωμένες πολιτικές πρακτικές. Μακριά από κλισέ και αναμενόμενες συμπεριφορές.
Επιμένουμε στον Διάλογο στα κύρια πολιτικά ζητήματα για ν’ αποκαλύψουμε την έωλη επιχειρηματολογία τους και τις τετριμμένες ιδέες τους. Έχουμε την Δύναμη να τους ακούσουμε αρκεί να έχουν την Δύναμη να μας ακούσουν. Δύναμη που δεν δείχνουν να την διαθέτουν. Εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις, τις οποίες φοβούνται να τις υιοθετήσουν παρά την αναγνώριση τους. Φοβούνται δηλαδή το σωστό, το ακέραιο, το καθαρό πρόβλημά τους. Πρόβλημά τους να μένουν προσδεμένοι στο χθες. Πρόβλημά τους να μην αντιλαμβάνονται το Αύριο που καταφθάνει.
Εμείς έχουμε προετοιμαστεί για ν’ αντιμετωπίσουμε ευθύνες. Να δώσουμε λύσεις. Να προσφέρουμε στην πατρίδα μας μία καλύτερη ευκαιρία. Το Μπορούμε.
Το κάνουμε συνθέτοντας τις καλύτερες ιδέες απ’ όλες τις ιδεολογικές προελεύσεις ξεπερνώντας οριοθετήσεις «Αριστερά-Δεξιά» .Με στρατιώτες στις τάξεις μας πατριώτες όλων των τάσεων. Το σύνθημα μας εξάλλου είναι εξόχως αποκαλυπτικό των προθέσεων αλλά και των θέσεων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού , «Όλους εμάς ενώνει η Ελλάς».
Θα το πετύχουμε. Θα το Επιβάλλουμε με Δημοκρατικές Διαδικασίες. Θα υπηρετήσουμε το Λαό με γνώμονα το Δίκαιο του και όχι την νομιμοποιημένη αυθαιρεσία μίας κατοχικής εξουσίας απέναντι στους πολλούς και ανήμπορους.
Η Δημοκρατία είναι το Άροτρο της Κοινωνικής καλλιέργειας. Πρέπει να καρποφορήσει. Δικαιολογίες και επιβολές μονόπλευρων πολιτικών λιτότητας δεν μπορούν να γίνονται πλέον αποδεκτές.
Οι παρωπίδες της τυφλής πορείας είναι αποκρουστικές. Τ’ ακούσματα μονότονων τσιτάτων με ατελέσφορη προοπτική είναι ξεπερασμένα. Το μήνυμα της απελευθέρωσης των αισθήσεων και των συναισθημάτων έρχεται από τον ξεσηκωμό και τις νέες νίκες των κινημάτων των πληβείων στη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή. Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε ουραγοί. Αυτή τη φορά στον αγώνα κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων θα είμαστε μπροστάρηδες. Θα είμαστε Σημαιοφόροι. Θα είμαστε Πρωτοπόροι. Η Ελλάδα μπορεί ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες.
Μπορεί να διδάξει ξανά αγώνες. Μαζί θα προσφέρουμε στην Πατρίδα τη χαμένη της αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό της, την δύναμη της.
Είμαστε μέρος αυτής της Δύναμης.
Πρέπει και μπορούμε να τη δείξουμε αποτελεσματικά προς το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Κλείνω αρθρώνοντας δυνατά και καθαρά τη θέση μας για το Σκοπιανό.
  1. Καμμία υποχώρηση για σύνθετη ονομασία με τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγά της
  2. Εμμονή στη προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών
  3. Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: