2/12/07

Ενημέρωση της Επιτρόπου κ. Γκριμποσκάϊτε για το μέλλον του Προϋπολογισμού της ΕΕ και αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ. να επιδοτηθούν τα ασφαλιστικά συστήματα της ΕΕ

Eνημέρωση της Επιτρόπου κ. Γκριμποσκάϊτε στους Έλληνες βουλευτές για το μέλλον του Προϋπολογισμού της ΕΕ και αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ. να επιδοτηθούν τα ασφαλιστικά συστήματα της ΕΕ καθώς και να σταματήσει η δραματική περικοπή των γεωργικών δαπανών.

Κατά την ενημέρωση σχετικά με τους μελλοντικούς Προϋπολογισμούς της ΕΕ εκ μέρους της αρμόδιας Κοινοτικής Επιτρόπου κ. Γκριμποσκάϊτε (παρουσία του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη) στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης ενημέρωσε την Κοινοτική Επίτροπο σχετικά με την πρόταση που υπέβαλε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης προς τον Πρόεδρο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. Μπαρόζο προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Ο Κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε στην τοποθέτησή του τα κύρια σημεία της πρότασης του Γ. Καρατζαφέρη, δηλαδή την άμεση χαλάρωση των (διαβόητων και ασφυκτικών) Κριτηρίων του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και παράλληλα την καθιέρωση «Ειδικής Γραμμής» (“Budget Line”) στον Προϋπολογισμό της ΕΕ για γενναία επιδότηση των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών συστημάτων.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. επεσήμανε στην Κοινοτική Επίτροπο ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια ευρώ που δίνονται αφειδώς από την ΕΕ π.χ. στην Τουρκία (5,5 δις), τα Σκόπια (σχεδόν 1 δις), τα κατεχόμενα της Κύπρου (259 εκ. ευρώ) κ.ο.κ. αλλά περιέργως δεν περισσεύουν π.χ. για τα ευρωπαϊκά ασφαλιστικά συστήματα αλλά ούτε και για τους αγρότες της ηπείρου μας.

Στην παρατήρηση της Επιτρόπου ότι «η απορρόφηση πόρων στην ευρωπαϊκή γεωργία είναι χαμηλή και συνεχώς λιμνάζουν Κοινοτικά κονδύλια» ο Κ. Αϊβαλιώτης την διαβεβαίωσε ότι «ξέρει αρκετούς αγρότες στην Ελλάδα που θα έδιναν τα πάντα για να τα απορροφήσουν και να αυξήσουν έτσι το πενιχρό εισόδημά τους» ενώ παράλληλα κάλεσε την Επίτροπο της ΕΕ να μην αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή γεωργία ως κάτι το αμελητέο, αφού η συρρίκνωση της δημιουργεί πρόσθετη ανεργία και τεράστιο όγκο εισαγωγών από χώρες εκτός Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: