2/12/07

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν της Τουρκίας κ. Ροζχάτ Αμεντί.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αμεντί δήλωσε:

«Χαίρομαι πολύ που συναντώ τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ από κοντά. Θέλουμε πραγματικά να ξεκινήσουμε μια νέα συνεργασία φιλίας με το κόμμα αλλά και τον Ελληνικό Λαό. Ήταν η πρώτη μας συνάντηση και ελπίζω να συνεχιστούν μελλοντικά αυτές οι επαφές ώστε να γίνουν πιο ισχυρές οι σχέσεις μας σε μια βάση αλληλοϋποστήριξης. Θέλω να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και σε πολιτικό επίπεδο. Χαίρομαι και ευχαριστώ πολύ για τη συνάντηση.»

Απαντώντας ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης είπε:

«Δέχθηκα τον Πρόεδρο, συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν το Κουρδιστάν. Πιστεύω ότι όπως όλοι βρίσκουν τη στέγη τους, (οι Ισραηλίτες μετά από δύο χιλιάδες χρόνια) έτσι και οι Κούρδοι έχουν το δικαίωμα να βρουν τη στέγη τους. Είναι πολλά εκατομμύρια ανθρώπων, οι οποίοι ζουν σκορπισμένοι σε τέσσερις χώρες της Μέσης Ανατολής. Κάποια στιγμή πρέπει να βρει το θάρρος η παγκόσμια κοινότητα να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία. Εμείς έχουμε δείξει την ευαισθησία μας σε παρόμοια θέματα. Έχουμε ως άνθρωπο-κλειδί στις σχέσεις μας με τους αγωνιζόμενους Κούρδους, τον Αρχιπλοίαρχο κ. Ναξάκη και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: