3/12/07

Γιατί ενοχλούνται κάποιοι στο ΑΣΕΠ από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο;…

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε την εξής Ερώτηση προς στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο:

"Στην Βουλή διεξήχθη πρόσφατα συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με τη στελέχωση του Δημοσίου. Δημοσιεύματα του τύπου στις 23.11.2007 ανέφεραν ότι 110.000 υποψήφιοι του ΑΣΕΠ περιμένουν πάντα 241 προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ καθώς και ότι ο χρόνος πρόσληψης κάποιου επιτυχόντα φτάνει τον έναν ολόκληρο χρόνο.

Πολλές είναι και οι καταγγελίες στον τύπο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ, τη στελέχωσή του και τις προσλήψεις που διενεργεί. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και για την καθιέρωση της συνέντευξης και ενδιαφέρον θα είχε να γινόταν γνωστό αν αντέδρασε στην καθιέρωσή της το ΑΣΕΠ. Ο θεσμός του ΑΣΕΠ σίγουρα δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οι διοικούντες του δεν είναι καθόλου άμοιροι ευθυνών. Είναι εντυπωσιακό, παρόλα αυτά, να δει κανείς ποιά άποψη έχουν ορισμένοι από αυτούς για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που διενεργούν δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού: ένας από τους αντιπροέδρους του ΑΣΕΠ (πρόκειται για τον Α. Μπακόπουλο) σε έγγραφό του με αριθμό πρωτοκόλλου 42791 και ημερομηνία 20.11.2007 αναφέρει ότι «το ΑΣΕΠ δεν σχολιάζει τις «καταγγελίες» των υποψηφίων που όλως αόριστα, αναπόδεικτα και προπάντων άκριτα φαίνεται να υιοθετεί ο ερωτών βουλευτής και αποτελούν υποκειμενικές κρίσεις αυτού»(!). Ο παραπάνω αντιπρόεδρος αναφέρεται σε προηγούμενη κοινοβουλευτική ερώτησή μου ενώ συνεχίζει με το ίδιο «στυλ» χαρακτηρίζοντας «υποβολιμαίες»(!) τις καταγγελίες και θεωρεί ότι έχουν «στόχο την υποβάθμιση του σημαντικού έργου» κλπ. που ο ίδιος λέει ότι επιτελεί το ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζεται εδώ ότι πολυάριθμες είναι και οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς την ΚΟΜΙΣΙΟΝ μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα «έργα και τις ημέρες» του ΑΣΕΠ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Συμμερίζεται τις απόψεις του προαναφερθέντος κυρίου σχετικά με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκούν οι βουλευτές;
2. Σχετικά με την καθιέρωση της συνέντευξης στις προσλήψεις, διατύπωσε και πότε αντιρρήσεις το ΑΣΕΠ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: