3/12/07

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης με τον Πρόεδρο του ΤΕ.Ε κ. Γιάννη Αλαβάνο μετά από αίτησή του και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρη Παξινό με θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης μέλη της διοίκησης του ΤΕΕ καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Αλέξης Οικονόμου.
Κατά την συνάντηση που διήρκησε πλέον του ημιώρου οι Πρόεδροι των δύο φορέων ενημέρωσαν τον κ. Γ. Καρατζαφέρη για τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με τα τεκταινόμενα στο ασφαλιστικό, ενώ ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τους ενημέρωσε για τις κύριες θέσεις του κόμματος όσον αφορά το μείζον αυτό θέμα και τους διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράστασή του στα αιτήματά τους.

Μετά την λήξη της συζήτησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Ο κ. Δημήτρης Παξινός είπε χαρακτηριστικά: «Επισκεφθήκαμε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ Καρατζαφέρη, να του εκθέσουμε τις απόψεις μας γενικά για το ασφαλιστικό. Τον ενημερώσαμε για όλες τις αποφάσεις που έχουμε λάβει και που δείχνουν ότι ούτε εφικτή ούτε σκόπιμη είναι αυτή τη στιγμή η συγχώνευση. Ως εκ τούτου είμαστε σε εγρήγορση, κινητοποίηση ούτως ώστε πράγματι όταν έρθει η ώρα να μπορέσουμε να συζητήσουμε σε βάθος χρόνου για έναν ακμαίο ασφαλιστικό οργανισμό και όχι έναν οργανισμό, όπως αυτή τη στιγμή αυτόν που συζητάμε, όπου δεν έχει κανένα μέλλον.

Συνεχίζοντας ο κ. Γιάννης Αλαβάνος είπε: Με τον Πρόεδρο και τον εκπρόσωπο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ είχαμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση και πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων. Υποδείξαμε ότι με τα μέτρα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση, οι μηχανικοί και οι υπόλοιποι επιστήμονες δέχονται ένα συντριπτικό πλήγμα. Όχι μόνο στις ασφαλιστικές τους προσδοκίες, στην υγεία και στην πρόνοια, αλλά και στον τρόπο που εξασκούν το επάγγελμά τους. Γι’ αυτό και είναι κοινή η απόφαση όλων των επιστημόνων της χώρας για κινητοποιήσεις, για συμμετοχή στις απεργίες στις 12 και 19 Δεκεμβρίου για να δημιουργηθούν βιώσιμες προοπτικές του ασφαλιστικού ταμείου στο οποίο βεβαίως εμείς και θα συνηγορήσουμε.

Απαντώντας ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

Υπήρξε σύμφωνη σκέψη, κρίση και απόφαση στην αντιμετώπιση αυτής της πρότασης της Κυβέρνησης η οποία είναι εμφανώς ατελέσφορη και οδηγεί όλα τα ταμεία στο υπόγειο. Εμείς θα θέλαμε να συμβεί το αντίθετο. Να βγάλει τα ταμεία που είναι στο υπόγειο στους επάνω ορόφους. Είναι μία αντίθετη προσέγγιση με την οποία όπως αντιλαμβάνεστε εμείς θα διαφωνήσουμε. Είμαστε στο πλευρό όσων πλήττονται από έναν γρήγορο και επιπόλαιο διάλογο τον οποίο ζητάει η Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: