30/11/07

Όλα τα δεινά από τη 17η Σεπτεμβρίου


Του Μιχάλη Χάνδακα*

Με τι μούτρα κυκλοφορούν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του; Απορώ! Όταν εμείς οι πολίτες κάποια στιγμή για διάφορους λόγους δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς σε κάτι για το οποίο έχουμε δεσμευτεί, νιώθουμε την αξιοπρέπειά μας να συνθλίβεται, τον λόγο μας να μη μετράει, και την εικόνα μας να ξεφουσκώνει. Όμως για τους κυβερνώντες που έχουν πάθει ανοσία από το κατ’ εξακολούθηση δούλεμα που μας κάνουν, δεν τρέχει και τίποτα που δύο μήνες μετά τις εκλογές κάνουν όλα όσα είχαν διαψεύσει. Είπαν, ξείπαν. Μόνο που ήξεραν από την αρχή ότι θα ξεπούν μετά την απομάκρυνση… από την κάλπη και την κατοχύρωση της δεύτερης εκλογικής νίκης. Δεν κάνουν όσα είχαν υποσχεθεί, και κάνουν όλα αυτά που μας είχαν αποκρύψει. Η κρυφή ατζέντα που ακούγαμε προεκλογικά, και τι εννοώ.
O πρωθυπουργός δεν ήταν αυτός που έλεγε όχι στους δημοσιογράφους στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν τον ρωτούσαν για ενδεχόμενη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, όταν τον ρωτούσαν για μείωση των συντάξεων, όταν τον ρωτούσαν για επιβολή νέων φόρων; Ο πρωθυπουργός δεν ήταν ή ο Μητσικώστας, που έλεγε σε όλα αυτά τα ερωτήματα, όχι; Ο λαός, και για να είμαστε πιο ακριβείς, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους ψήφισε για αυτά τα όχι. Βλέπετε ο κ. Καραμανλής έχει το χάρισμα να πείθει έναντι του βασικού αντιπάλου του Γιώργου Παπανδρέου. Εμφανίζεται ο πρωθυπουργός με μια επίπλαστη πυγμή που τουμπάρει τους αναποφάσιστους.
Και όμως ο κ. Καραμανλής ανανέωσε για δεύτερη φορά τη λαϊκή εντολή και κυβερνά λες και απέκτησε ξαφνικά αμνησία, ξεχνώντας όλα όσα υποσχέθηκε λίγες ώρες πριν τη 16η Σεπτεμβρίου, και όσον αφορά στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό που έλεγε ότι δεν θα πείραζε τα όρια ηλικίας προς τα πάνω. Μετά τις εκλογές όμως, οι μάσκες έπεσαν και ιδού η κυβέρνηση της Ν.Δ.! Ετοιμάζεται να εξαπολύσει την επίθεσή της κατά των ασφαλιστικών κεκτημένων που κέρδισαν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιρώντας βεβαίως από τα νέα μέτρα το συνταξιοδοτικό των… βουλευτών. Αναγκάζεται όμως, μετά τα περί προνομιούχων που ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα, να εντάξει στο νέο Ασφαλιστικό και τους βουλευτές. Θα δούμε βεβαίως πόσο θα αγγίξει τα δικά τους θέματα.
Η κυβέρνηση με τον προσχηματικό διάλογο, προωθεί αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, και γενικότερα ετοιμάζεται να πλήξει συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών που δουλεύουν μια ζωή.
Ετοιμάζει παράλληλα περαιτέρω αφαίμαξη του λαού με άμεσους και έμμεσους φόρους που θα βαρύνουν τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες. Και μην παραμυθιάζεστε, η σκέψη για αύξηση του ΦΠΑ δεν έχει εγκαταληφθεί. Θα ενεργοποιηθεί σε κανά χρόνο.
Δυστυχώς το παρόν σύστημα κοινοβουλευτικής διακυβέρνησης της χώρας έχει φαληρίσει. Ακόμα και οι μικρότερης εμβέλειας εγκέφαλοι συνειδητοποιούν ότι όποια κυβέρνηση Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ και να είναι στα πράγματα δουλεύει αόκνως μόνο για την ολιγαρχία και τα δικά της κεκτημένα που συνεχώς διευρύνει.
Την ίδια ώρα αυξήσεις - «φωτιά» αναμένονται στο ηλεκτρικό ρεύμα, και σε είδη πρώτης ανάγκης. Μισό κιλό μακαρόνια κοστίζει 0,87 λεπτά, μισό κιλό ψωμί 0,70 λεπτά και η κυβέρνηση σφίγγει ακόμα περισσότερα τη θηλιά στον λαιμό μας.
Όλα τα δεινά μας επεφύλασσε λοιπόν η κυβέρνηση της Ν.Δ. από τη 17η Σεπτεμβρίου.

*Ο Μιχάλης Χάνδακας είναι
Μέλος της Ομάδας Επικοινωνίας του Λ.Α.Ο.Σ. – Υπ. Βουλευτής Β’ Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: