8/11/07

EΛΛΗΝΙΚΟ «OXI» ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Έγινε γνωστό ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ, μέσω εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φρόιντ(!..) απαίτησε να παρέμβει η Ελληνική Κυβέρνηση στις δραστηριότητες της Ιρανικής Bank Τράπεζας Saderat Iran, στην οδό Πανεπιστημίου, με πρόσχημα ότι ξεπλένει τρομοκρατικό χρήμα, απαιτώντας στην ουσία το κλείσιμο της .
Οι Αμερικανοί, εχουν την αλαζονία της υπερδύναμης, αλλά καθόλου φαντασία και πρωτοτυπία στα μέτρα πίεσης που χρησιμοποιούν….
Το ίδιο είχαν κάνει προ ετών, όταν απαίτησαν (και πέτυχαν) από τον Ανδρέα Παπανδρέου να κλείσει σχεδόν αυθημερόν η Αραβοελληνική Τράπεζα, στην λεωφόρο Συγγρού με κατηγορίες περί ξεπλύματος τρομοκρατικού χρήματος της Λιβύης, η οποία μετείχε στο κεφαλαίο της Τράπεζας, με συνέπεια τότε τον στραγγαλισμό Αραβικών επενδύσεων στη χώρα μας .

Η Ελλάδα -θέλουμε να πιστεύουμε –είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα. Εχει μακρές ιστορικές σχέσεις με τον Αραβικό και τον Περσικό πολιτισμό, κυβερνήσεις και λαούς, και επιδιώκει, πλην των άλλων, την προσέλκυση κεφαλαίων από αυτές τις χώρες (την ίδια στιγμή που οι Αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι σχεδόν μηδενικές..)- Καμία άλλη χώρα της ΕΕ (πλην της γνωστής Μ. Βρεταννίας) ούτε η Ρωσία, δε δέχθηκαν αυτή την έμμεση πίεση των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση -που κατ αρχήν φαίνεται δια του κ. Ζορμπά να απέκρουσε το αίτημα - να αντισταθεί μεχρι τέλους στις πιέσεις αυτές που απευθύνονται μάλλον προς « Μπανανία»…Και ας ρωτήσει κατοπτρικά, πότε θα κλείσει το κολαστήριο του Γκουαντάναμο, πότε θα αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από το Ιρακ, και τι έγινε με τις υποκλοπές στην Πλατεία Μαβίλη.
Το γεγονός, τέλος, ότι η Πρεσβεία απευθύνθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, παρακάμπτοντας το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών, αναδεικνύει πόσο ορθή είναι η θέση του ΛΑ.Ο.Σ ενάντια στις «Ανεξάρτητες» αρχές

Δεν υπάρχουν σχόλια: