16/11/07

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
ΘΕΜΑ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.


Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης, μετά τις συνεχιζόμενες προσβολές, τις οποίες έχει υποστεί η χώρα μας από την κυβέρνηση του Καναδά, τον προεδρεύοντα του ΟΗΕ, κ. Κερίμ και τον ειδικό διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς, είδαμε με έκπληξη την κα Μπακογιάννη να ανακοινώνει αλλαγή πλεύσης της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Να αποδέχεται δηλαδή, την σύνθετη ονομασία η οποία εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών του 1992 και κινείται ενάντια στην ξεκάθαρη θέση και τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Ερωτάσθε:
1) Θα επικυρώσετε, μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μια εθνική υποχώρηση – υπαναχώρηση από τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας με την υπερψήφιση της συνθήκης ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως FYROM ή με σύνθετη ονομασία;
2) Γιατί δεν δεσμεύεστε για τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να εκφρασθεί ελεύθερα και να μην παραχαράσσεται η βούληση του Ελληνικού λαού;

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
Κύριε Πρωθυπουργέ, συμφωνώ μαζί σας ότι τα Εθνικά θέματα είναι πρωτίστως θέματα μέγιστης πολιτικής ευθύνης. Βέβαια την ευθύνη πρέπει να την επιδεικνύουν και να την αποδεικνύουν όλοι όσοι θέλουν να ασχολούνται με τα εθνικά θέματα με προσωπικές πρωτοβουλίες. Εν πάσει περιπτώσει χωρίς να είναι εναρμονισμένες με το γενικό πλαίσιο μάλλον δεν ωφελούν. Είπατε και πολύ σωστά, ότι οι οποιεσδήποτε θέσεις της Κυβερνήσεως θα εκφραστούν στον μεσολαβητή κ. Νίμιτς, τότε γιατί έτρεξε αμέσως η Κυβέρνηση σας δια μέσου της Υπουργού να μιλήσει για σύνθετη ονομασία; Γιατί δημοσίως βγάλαμε υποχώρηση από την αρχική Εθνική θέση, όπως αυτή είχε διατυπωθεί στο συμβούλιο αρχηγών; Γιατί δεν το είπατε στο αυτί του κ. Νίμιτς ώστε και αυτός να έχει το δικό του οπλοστάσιο απέναντι στους Σκοπιανούς ώστε αυτό να μην γίνει ευρέως γνωστό στην κοινή γνώμη; Έτσι να μην καταλάβαιναν οι Σκοπιανοί ότι κάναμε μισό βήμα πίσω. Όσο αφορά το δημοψήφισμα το οποίο τώρα αποφεύγετε. Μα ήταν θέση της Κυβερνήσεως. Έχω εδώ μπροστά μου την Ελευθεροτυπία η οποία αποδίδει κατά λέξη τις δηλώσεις του κ. Μολυβιάτη κατά την διαβουλευτική διάσκεψη στην Ρόδο, ακριβώς πριν δύο χρόνια. Λέει τότε ο κ. Μολυβιάτης: «Το ενδεχόμενο δημοψήφισμα για τα Σκόπια, δεν θα έχει αντικείμενο την τελική ονομασία FYROM, αλλά το αν ο Ελληνικός λαός θέλει να ακυρώσει την ένταξη της στην Ε.Ε ». Είναι μία θέση την οποία αναπτύσουμε εδώ και εφτά χρόνια και αυτό λέμε κ. Πρωθυπουργέ. Γιατί να εμπλακούμε εμείς σε μία άγρια αντιπαλότητα σήμερα για αυτό το θέμα που θα μας φέρει σήμερα σε μία δυσμενή θέση στην κοινή γνώμη; Και δεν λέμε το απλούστατο. Να φέρετε έναν νόμο εδώ και να λέτε η πλέον διεύρυνση της Ευρώπης περνά με κύρωση από τον Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα και όχι από την Βουλή. Εκεί τελειώνουν όλα. Εάν δεν το πείτε κ. Πρωθυπουργέ η άλλη πλευρά θα πρέπει να δείξει την κατάλληλη διαγωγή προκειμένου να πάρει την ψήφο του Ελληνικού λαού για την ένταξη. Τίποτα άλλο. Θέλετε να μπείτε στην Ευρώπη; Κοιτάξτε να τα έχετε καλά με τον ελληνικό λαό.Γιατί αυτό θα το λάβουνε σοβαρά υπόψη. Ότι και να κάνουν. Γιατί οι πολιτικοί αλλάζουν θέσεις όπως άλλαξαν πάρα πολλοί τα τελευταία 15 χρόνια , ενώ ο Ελληνικός Λαός έχει μείνει αμετακίνητος στην θέση που είχε από το 1992. Το 84% στην Μακεδονία, την γενέτειρα σας, και το 70% σε όλη την Ελλάδα είναι ενάντια στην πολιτική θέση στην οποία αναπτύσσετε εσχάτως περί συνθήκης σύνθετης ονομασίας. Το θέμα είναι γιατί να πάμε κόντρα στον Ελληνικό Λαό, γιατί δεν εναρμονιζόμαστε με το κοινό αίσθημα; Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δείτε και είμαι σίγουρος ότι θα το δείτε. Είμαι σίγουρος για τον πατριωτισμός σας και είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε τις ανάλογες κινήσεις μην γίνουνε λάθη μεμονωμένα, από άτομα τα οποία είναι εντεταλμένα ή όχι σε αυτό τον δύσκολο χειρισμό. Όλοι θέλουμε να βγει η χώρα μας νικήτρια και τουλάχιστον όχι πληγωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: