30/11/07

Ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δηλώνει …αναρμοδιότητα να απαντήσει στην Βουλή για τα κοπάδια και το ψάρεμα στα Ίμια!

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής της Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης είχε υποβάλει προ ημερών την παρακάτω Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης :


"Στα Ίμια οι Έλληνες κτηνοτρόφοι επί χρόνια άφηναν τα ζώα τους ελεύθερα να βόσκουν πάνω στα νησιά αυτά ενώ και οι Έλληνες ψαράδες επίσης ψάρευαν ελεύθερα στην περιοχή.

Ερωτάται ο Υπουργός:

Από το 1996 οι Έλληνες κτηνοτρόφοι μπορούν να ανεβάζουν τα κοπάδια τους στα Ίμια και οι ψαράδες να ψαρεύουν ελεύθερα στην ίδια περιοχή;"


Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης είχε προβλεφθεί για τις 29 Νοεμβρίου αλλά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός ανακοίνωσε στην Βουλή «αναρμοδιότητα»(!!) και αρνήθηκε να απαντήσει.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. προσπάθησε να πάρει τον λόγο μέσα στην Αίθουσα της Βουλής αλλά η Προεδρεύουσα εκείνη τη στιγμή βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νικολαϊδου αρνήθηκε να του τον δώσει επαναλαμβάνοντας την άποψη του Υπουργού κ. Κοντού ενώ ο κ. Αϊβαλιώτης διαμαρτυρήθηκε στο Προεδρείο δηλώνοντας ότι «έμεινε έκπληκτος για το ότι ένας Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δηλώνει αναρμοδιότητα για την κτηνοτροφία και την αλιεία εντός της ελληνικής επικράτειας» ενώ αναρωτήθηκε και αν θα πρέπει πλέον να απευθύνει την ερώτησή του σε υπουργό κάποιας άλλης ξένης χώρας για να πάρει απάντηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: