15/11/07

Ο ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ 34η ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η 17 Νοέμβρη 1973 είναι μέρα μνήμης και συνείδησης . Η εξέγερση του Ελληνικού λαού στόχευε στην πτώση της χούντας που εγκατέστησαν οι ΗΠΑ στη χώρα και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας. Τα τότε πολιτικά κόμματα αιφνιδιάστηκαν από την πρωτοβουλία των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Η μεταπολίτευση ήλθε αργότερα μέσα από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Σήμερα η επέτειος του Πολυτεχνείου χρησιμοποιείται για μικροπολιτική και κομματική εκμετάλλευση. Τιμούμε τα θύματα του αγώνα ενάντια στην δικτατορία. Η δικαίωση τους είναι η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η δημοκρατική σταθερότητα.

Η ιστορία οφείλει να μάς διδάσκει όλους. Απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα της Ελλάδας και τις επιβουλές που αντιμετωπίζει η χώρα στη Μακεδονία, το Αιγαίο και την Κύπρο η απάντηση είναι μια: Η εξέγερση του λαού ενάντια στις ενδοτικές ηγεσίες των κομμάτων που τίποτε δεν διδάχτηκαν από την 17 Νοέμβρη του 1973, αλλά, αντιθέτως, εκποίησαν τους αγώνες του λαού για την εδραίωση της δικής τους ολιγαρχικής οικογενειοκρατικής κάστας.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα συμμετάσχει ούτε θα παίξει το στημένο παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι» με τις προσχεδιασμένες πυρπολήσεις σημαιών και περιουσιών.

Καλούμε την νεολαία να οραματιστεί το μέλλον της αυτονομούμενης από τα καθεστωτικά κόμματα, Να κρατήσει ψηλά την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου και να μην παρασυρθεί από τους απάτριδες αταξικούς πυρπολητές αρχών και αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: