8/11/07

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ Ηλίας Πολατίδης

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΘΕΜΑ «ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ»

Την 13η Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 103 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Παύλου Μελά. Δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι το σπίτι στην Κηφισιά στο οποίο έζησε ο ήρωας και από το οποίο ξεκίνησε για να πάει στην Μακεδονία είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και έχει καταντήσει στέκι τοξικομανών. Όπως αναφέρουν στα δημοσιεύετα περίοικοι, το οίκημα αφήνεται επίτηδες να καταρρεύσει λόγω της τεράστιας αξίας που έχει η γη στην συγκεκριμένη περιοχή. Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν στο άμεσο μέλλον την θέση αυτού του μνημείου της νεότερης Ιστορίας μας να καταλάβουν μερικές ακόμα μεζονέτες νεόπλουτων. Το σπίτι στο οποίο σκοτώθηκε ο ήρωας στο χωριό Παύλος Μελάς της Καστοριάς λειτουργεί ως ιδιωτικό μουσείο από τους γέροντες ιδιοκτήτες του ευρισκόμενο όμως και αυτό σε πολύ άσχημη κατάσταση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.Τίμα τον πολιτισμό και την ιστορία του ελληνικού κράτους η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο αυτά τα μνημεία.
2.Θα ήταν χρήσιμη η αγορά των οικημάτων από το κράτος, η συντήρηση και αναστήλωση τους και κατόπιν η μετατροπή τους σε Μουσεία του Μακεδονικού Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: