8/11/07

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. Καρατζαφέρη

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. Καρατζαφέρη
ΠΡΟΣ τον κ. Πρωθυπουργό


Την 24.10.2007 τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την έναρξη αεροπορικών επιδρομών της Τουρκικής αεροπορίας στο Βόρειο Ιράκ εναντίον Κουρδικών στόχων σε εκτέλεση σχετικής απόφασης της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
Οι Η.Π.Α και η Ε.Ε στηρίζουν την εισβολή αυτή.
Ο κ. Πρωθυπουργός.
1.Ποία στάση θα τηρήσει η Ελλάδα σχετικά με την Τουρκική εισβολή στο Ιράκ;
2.Η Ελλάδα θα αναβάλει πρωτοβουλίες για την διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή και αν ναι, ποιες;

Τοποθέτηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στην συζήτηση επί των επικαίρων ερωτήσεων στην ώρα του Πρωθυπουργού


Κύριε Πρωθυπουργέ η ανταπόκρισή σας στην πρώτη κιόλας επίκαιρη ερώτηση την οποία σας υπέβαλα με ικανοποιεί και προσθέτει και ευθύνη . Όσον αφορά την τοποθέτηση σας για τις καταλήψεις χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί ήταν μία θέση την οποία εμείς περιφέραμε σε όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα , ότι το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι θεμιτό όπως εξίσου θεμιτό, είναι και το δικαίωμα στη μάθηση , εκείνων των παιδιών που διαφωνούν .
Άκουσα με πάρα πολύ προσοχή την απάντησή σας , συμφωνώ σε όλα , σε μία μόνο αποστροφή έχω μια ένσταση. Κύριε πρωθυπουργέ , πολύ εύκολα αποδεχόμαστε θέσεις που αναπτύσσουν οι ηγέτιδες χώρες για την δημοκρατία , δηλαδή οι λαοί που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους. Τα απελευθερωτικά κινήματα είναι τρομοκρατικές οργανώσεις; Ελπίζω να μην υιοθετείτε και εσείς την άποψη που ακούσαμε σε αυτή την αίθουσα πριν από μερικά χρόνια , όταν η κυβέρνηση Σημίτη παρέδωσε τον Οτσαλάν. Εσείς ο ίδιος με είχατε στείλει στην εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή εκείνη την εποχή, με την εντολή να διερευνήσουμε το πράγμα σε βάθος . Ο Οτσαλάν τελικά ήτανε τρομοκράτης; Οι αγωνιστές των Κούρδων είναι τρομοκράτες; Βλέπουμε την Αμερική , βλέπουμε την Ευρώπη να σπρώχνουνε με χίλια την Τουρκία. Δηλαδή επαναλαμβάνεται κ. Πρωθυπουργέ αυτό που έγινε με τον Αττίλα. Τότε είχαμε τον Κίσινγκερ, τώρα την Κοντολίζα Ράις . Εχθές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο αρμόδιος επίτροπος μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης, της αλληλεγγύης προς την Άγκυρα και δεν απάντησε κανένας από τους πολυάριθμους Ευρωβουλευτές σας, παρά μόνο ο δικός μας Ευρωβουλευτής . Το θέμα είναι ότι επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά ένας νέος Αττίλας , με τους ίδιους πρωταγωνιστές , με τους ίδιους αβανταδόρους και με το ίδιο αίμα να χύνεται . Και πέρα από αυτή την ηθική συμπαράσταση που έχουμε για κάθε αγωνιζόμενο για Ελευθερία , είναι και το ιδιοτελές αν θέλετε συμφέρον των Ελλήνων. Όταν ξεκίνησαν οι Τούρκοι τις επιχειρήσεις και τις απειλές, είχε το πετρέλαιο 75, δολάρια σήμερα έχει 100 και επιβαρύνεται ο Έλληνας, ακριβώς γιατί η Τουρκία θέλει να επαναλαμβάνει το δικό της «τσαμπουκά» και εν πάση περιπτώσει, κύριε πρωθυπουργέ, νομίζω ότι αυτό που κάνει η Τουρκία εις βάρος ενός ανεξαρτήτου κράτους το οποίο είχε βληθεί ιδιαίτερα από την απόφαση των Αμερικανών να εισβάλουν στο Ιράκ , είναι ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει και με την Ελλάδα , εκεί έχουμε παραβίαση του χερσαίου χώρου , εδώ έχουμε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου , κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουνε οι Τούρκοι ότι ναι μεν είμαστε φίλοι και σύμμαχοι στα πλαίσια της συμμαχίας , αλλά από την άλλη δεν είμαστε έτοιμοι να επιτρέψουμε άλλους «γκαγκστερισμούς» στη περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: