8/11/07

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΦΡΑΝΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ-ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Στην Ισπανική Βουλή μπήκε για συζήτηση Νομοσχέδιο που καταδικάζει τη φασιστική δικτατορία του Φράνκο και κηρύσσει « έκνομες» τις αποφάσεις στρατοδικείων και έκτακτων δικαστηρίων, με βάση τις οποίες περί τις 50.000 Ισπανοί δημοκράτες εκτελέστηκαν, ενώ δεκάδες χιλιάδες φυλακίστηκαν. Για το Νομοσχέδιο αυτό έχουν συμφωνήσει όλα τα Κόμματα της Ισπανικής Βουλής πλην ενός.

Την ίδια μέρα, κατά μια σύμπτωση από αυτές που μπορούν να αποκληθούν « παιγνίδια της Ιστορίας» στη Ρωσία, ο Πρόεδρος Πούτιν παρέστη , σε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων του Σταλινισμού που τέλεσε ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος ο Β’ στο σκοπευτήριο Μπούκοβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

Τα όποια πρόσκαιρα εν τέλει οικονομικού η στρατιωτικού η άλλου είδους επιτεύγματα φασιστικών, σταλινικών και γενικά ολοκληρωτικών καθεστώτων, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξισορροπήσουν και να συμψηφιστούν με την οδύνη, τα εγκλήματα και την καταστροφή της ατομικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας που προκάλεσαν αυτά στους πολίτες τους και στον κόσμο.

Το μήνυμα των καιρών, των λαών και της ιστορίας είναι σαφές και δυνατό: Ποτέ πια φασισμός, κανενός χρώματος, κανενός είδους, πουθενά στη Γη, για κανένα λόγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: