9/11/07

TO KKE ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΚΗΛΙΔΕΣ ….


Δεν θα ακολουθήσουμε το ΚΚΕ στον άχαρο δρόμο των ατεκμηρίωτων και υβριστικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε εναντίον μας ο «Ριζοσπάστης» με ανώνυμο άρθρο του στις 8/11.

Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλείται - αδίκως-διότι, με αφορμή το Σκοπιανό, εμείς αναδείξαμε τεκμηριωμένα με βάση δικά του κείμενα, και σε αντίθεση με τους αυθαίρετους ισχυρισμούς εναντίον του νεότερου-και επομένως άνευ φθοράς- Κόμματος της Ελληνικής Βουλής ,ότι αυτό, το παλιότερο και ιστορικό Κόμμα της Ελληνικής πολιτικής ζωής , βαρύνεται και με εθνικά καταστροφικές αποφάσεις Ολομελειών του και άλλων Οργάνων του. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όποτε απαιτηθεί, αφού κανένα Κόμμα –ούτε το ΚΚΕ, φυσικά-δεν είναι στο απυρόβλητο για λάθη και παραλείψεις του.

Είναι αστείο να νομίζει το ΚΚΕ ότι, το γεγονός της αυτοκριτικής και αντιστροφής αποφάσεων εντός λίγων μηνών από Ολομέλεια σε Ολομέλεια, το ξεπλένει εύκολα και απαλλάσσει από ευθύνη για τα λάθη κάθε προηγούμενης απόφασης , ολέθριας εθνικά και κοινωνικά, και ενίοτε με θύματα και αίμα. Ιδίως για «αλάνθαστα» Κόμματα» και «ιδιοκτήτες απολύτων αληθειών», το «με συγχωρείτε, λάθος», δεν συγχωρείται εύκολα ..

Ή να επικαλείται τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου, αφού εντός αυτών κρίνεται , όπως στη φουρτούνα, «ο καλός ο καπετάνιος»…Δεν του φταίει ο ΛΑ.Ο.Σ. για τη μακρά διαδοχή «αριστερών» και «δεξιών» λαθών, (που οδηγούσαν τα μεν στα δε, από το 1944 και εξής..) ή τις λανθασμένες πολιτικοστρατιωτικές επιλογές του τότε, που έχουν περιγραφεί πολύ αυστηρά στα ίδια τα Κομματικά του κείμενα.

Ας ηρεμήσει το ΚΚΕ: Όλων θυμάται ο Ελληνικός Λαός τις δάφνες αλλά και τις κηλίδες. Γι αυτό και τόσα χρόνια, ψηφίζει ανάλογα. Όσο για το ποιοι είναι οι «πρόγονοι» του ΛΑ.Ο.Σ και ποιοι οι « επίγονοι» του Στάλιν, αυτό, καλύτερα ας το αφήσει. Δεν το συμφέρει να ανοίξει η συζήτηση αυτή. Γιατί ο λαός μας σήμερα, άλλα προβλήματα έχει και αλλά περιμένει από τα φιλολαϊκά Κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: