16/11/07

Τιμή στους ήρωες της δημοκρατίας: Πρόταση ΛΑ.Ο.Σ. σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για να τιμηθούν οι Αλέκος Παναγούλης, Γρηγόρης Λαμπράκης και Παύλος Μπα


Σε συνέχεια της πρότασης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης απέστειλε την εξής επιστολή στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ :


Κύριο Π. Παναγιωτόπουλο
Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΝΔ
Κύριο Χ. Καστανίδη
Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΠΑΣΟΚ
Κύριο Σ. Χαλβατζή
Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΚΚΕ
Κύριο Φ. Κουβέλη
Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποίηση: Κύριο Δ. Σιούφα
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Αθήνα, 15.11.2007
Αγαπητοί κ.κ. συνάδελφοι,

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Αλέκος Παναγούλης και ο Παύλος Μπακογιάννης είναι γνωστό σε όλους ότι ήταν τρεις μεγάλες πολιτικές φυσιογνωμίες με ιστορία δημοκρατικών αγώνων. Και οι τρεις τους εξελέγησαν βουλευτές με την δημοκρατική ψήφο των πολιτών και τίμησαν με την παρουσία και τη δράση τους την λαϊκή εντολή. Αντιπροσώπευαν τρία διαφορετικά ιδεολογικά ρεύματα, πάλεψαν για τις ιδέες τους και είναι αναγνωρισμένο το δημοκρατικό ήθος και το μεγάλο πολιτικό θάρρος τους.
Και οι τρεις τους έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο όντες εν ενεργεία βουλευτές. Είναι, δε, τραγική σύμπτωση ότι και οι τρεις έφυγαν από τη ζωή με διαφορά 13 ετών ο ένας από τον άλλο και εν μέσω ταραγμένων περιόδων : το 1963 ο Γ. Λαμπράκης, το 1976 ο Α. Παναγούλης και το 1989 ο Π. Μπακογιάννης.
Ως νέος βουλευτής μετέχω στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής , οι συνεδριάσεις των οποίων διεξάγονται στις Αίθουσες με αριθμούς 150 και 151 καθώς και σε εκείνη της Γερουσίας. Από την επαγγελματική εμπειρία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γνωρίζω ότι οι Αίθουσες Συνεδριάσεων εκεί φέρουν ονόματα κορυφαίων ευρωπαίων πολιτικών οι οποίοι τιμήθηκαν με αυτό τον τρόπο από την Ευρωβουλή για την προσφορά τους .
Σε συνέχεια της πρότασης που έκανε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στις 15.11.2007 , θα ήθελα να σας προτείνω να αναλάβουμε κοινή πρωτοβουλία και να προτείνουμε να πάρει η Αίθουσα της Γερουσίας το όνομα του κορυφαίου αντιστασιακού Αλέκου Παναγούλη, η Αίθουσα 151 το όνομα του δολοφονημένου από τους τρομοκράτες Παύλου Μπακογιάννη και η Αίθουσα 150 το όνομα του αγωνιστή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.
Με αυτό τον τρόπο η Βουλή -και άρα όλοι εμείς που εκλεχθήκαμε με τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών - θα συνεισφέρουμε στην εθνική συμφιλίωση και θα τιμήσουμε τη μνήμη και τους δημοκρατικούς αγώνες τριών κορυφαίων φυσιογνωμιών τριών διαφορετικών πολιτικών χώρων.

Με εκτίμηση

Κ.Αϊβαλιώτης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: