21/11/07

Η ΕΕ πρέπει να επιτηρεί το μεγάλο πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν

«Η ΕΕ πρέπει να επιτηρεί το μεγάλο πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν τουλάχιστον μέχρι η χώρα να επανέλθει σε δημοκρατική πολιτική ισορροπία».
- Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Πρέσβη κ. Γ. Γεωργίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.



Ο Πρέσβης κ. Γ. Γεωργίου έκανε την ακόλουθη παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις δηλώσεις του Συμβουλίου και τις Επιτροπής για το Πακιστάν:
«Κύριε Πρόεδρε, είδα όλο το Δυτικό Κόσμο, προεξαρχούσης της Αμερικής, να ζητεί συντόμευση του χρόνου της διενέργειας των εκλογών στο Πακιστάν. Διενέργεια εκλογών χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει ότι η αντιπολίτευση θα βγει από τη φυλακή, ότι ο κύριος Αχτσάρ, που είναι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα φύγει από τον κατ’ οίκον περιορισμό.
Οι εξελίξεις στο Πακιστάν, πέραν των συνεπειών που θα προκύψουν μετά βεβαιότητας σ’ αυτή τη χώρα - και εννοώ την αναμενόμενη πολιτική αστάθεια και τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία μιας ούτως ή άλλως χειμαζόμενης χώρας, ενδέχεται να δημιουργήσουν άλλες παραμέτρους περιφερειακής εμβέλειας και ευρύτερου βεληνεκούς εξελίξεων που θα αφορούν την ευστάθεια σε ολόκληρη την Ασία. Μου είναι όλως αδύνατο να αποσυνδέσω τις εξελίξεις στο Πακιστάν και το Κασμίρ από αυτές του Αφγανιστάν.
Προτείνω η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιμείνει στη διασφάλιση του μεγάλου πυρηνικού οπλοστασίου, έστω και μέσω των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον μέχρις ότου η χώρα επανέλθει στην πολιτική και -ει δυνατόν- δημοκρατική προηγούμενη κατάσταση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: