14/11/07

Και η ΝΔ «σέβεται» τα «περήφανα γηρατειά» όπως ακριβώς έκανε κα το ΠΑΣΟΚ…


Ερώτηση Αϊβαλιώτη για τις συντάξεις του ΤΣΜΕΔΕ .

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής τής Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στον Υπουργό Απασχόλησης κ. Β. Μαγγίνα:


«Το ΤΣΜΕΔΕ έχει 100.000 ασφαλισμένους και 14.000 συνταξιούχους .Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ για το ότι ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί η 3η (κατά σειρά) Αναλογιστική Μελέτη ώστε να επανέλθει το ύψος των συντάξεων τους στο 80% του μισθού δημοσίου υπαλλήλου, όπως προβλέπει ο Ν. 915/79. Οι προηγούμενες δύο μελέτες είχαν αποσυρθεί ως απέχουσες από την πραγματικότητα καθώς έπαιρναν ως δεδομένη την μελλοντική χρεωκοπία του εύρωστου αυτού Ταμείου και οδηγούσαν σε εξαιρετικά χαμηλές συντάξεις για τους σημερινούς συνταξιούχους ή ακόμη και …σε καθόλου συντάξεις(!) για τους νέους μηχανικούς που θα συνταξιοδοτούνταν μετά από κάποιες δεκαετίες ,αφού προέβλεπαν ότι το ΤΣΜΕΔΕ με σιγουριά θα χρεωκοπούσε.


Ερωτάται ο κ.Υπουργός


1) Πότε θα παρουσιαστεί η Αναλογιστική μελέτη που εκκρεμεί;

2) Θα πάρουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ τα χρήματα που έχουν στερηθεί αφού επί χρόνια δεν έπαιρναν το 80% του μισθού δημοσίου υπαλλήλου όπως προβλέπει ο Ν.915/79 αλλά τα Διοικητικά Δικαστήρια τους δικαίωσαν ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: