13/11/07

Έβγαλαν οι Σκοπιανοί χαρτονόμισμα με τον …Λευκό Πύργο

Αληθεύει ότι έβγαλαν οι Σκοπιανοί χαρτονόμισμα με τον …Λευκό Πύργο;;…Θα σταματήσει επιτέλους ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων και των Τσιγγάνων των Σκοπίων από τους εθνικιστές της χώρας αυτής;…- Ερώτηση Αϊβαλιώτη στην κ. Μπακογιάννη.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής στην Β΄Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης υπέβαλε την εξής ερώτηση στην Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη:

Θέμα: Κρατικός εθνικισμός και ρατσισμός στα Σκόπια

Δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου αναφέρουν ότι κυκλοφορεί χαρτονόμισμα στα Σκόπια όπου εικονίζεται ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης (!)

Πληροφορίες του ελληνικού τύπου αναφέρουν επίσης ότι 12-18% του συνολικού πληθυσμού των Σκοπίων είναι γηγενείς Ελληνες, αλλά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ασχοληθεί με το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα της ύπαρξης σχολείων όπου θα διδάσκεται η ελληνική γλώσσα. Σε αποστολές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις οποίες έχω μετάσχει ως μέλος γίνονταν συναντήσεις με Τσιγγάνους των Σκοπίων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον ρατσισμό τον οποίο βίωναν από την κρατική εξουσία .

Ερωτάται η κ. Υπουργός


1) Ενέργειες άκρατου εθνικισμού , όπως είναι η απεικόνιση του Λευκού Πύργου σε χαρτονομίσματα των Σκοπίων , παραβιάζουν την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995;
2) Πότε θα θέσει η ελληνική κυβέρνηση στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας το ζήτημα της ρατσιστικής περιθωριοποίησης των Ελλήνων και των Τσιγγάνων των Σκοπίων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: