20/11/07

ΟΥΤΕ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ…

Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα πέσει, σαν άλλους, στο ψευτοδίλλημα αν συντάσσεται με τον Εισαγγελέα που παρήγγειλε την λειτουργία ανοικτών καμερών κατά την πορεία του Πολυτεχνείου, η με την «ηρωικά» παραιτηθείσα Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής για τα Προσωπικά Δεδομένα (της οποίας η θητεία είχε ούτως η άλλως λήξει…).

«Βλάπτουν και οι δυο την Πατρίδα ομοίως» όπως θα έλεγε και ο Καβάφης

Με μια σύνθετη προσέγγιση που ξεπερνάει απλοϊκά διλήμματα, ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κατ’ αρχήν αντίθετος με την ύπαρξη Ανεξάρτητων Αρχών, αφού υπάρχει Κράτος, Θεσμοί, Νόμοι και Όργανα, που αν κάνουν, με την κατάλληλη εκπαίδευση, επάνδρωση και εξοπλισμό, καλά τη δουλειά τους, κάνουν άχρηστο αυτό τον ξενόφερτο θεσμό, που απλά νομιμοποιεί την Κρατική ακαταλληλότητα. Αντί να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, δημιουργούμε έτσι με αλλεπάλληλες «Ανεξάρτητες» (και απρόσβλητες από το Νόμο…) Αρχές, και δεύτερο πρόβλημα, και τρίτο κλπ..

Παράλληλα, είμαστε και ενάντια στην ύπαρξη καμερών παρακολούθησης γιατί θίγουν την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, μεταξύ των οποίων αν υπάρχουν παρανομούντες, ας τους συλλαμβάνει επί τόπου μια εκπαιδευμένη αστυνομία.

Έτσι και αποτρεπτική αξία θα έχει αυτή η άμεση ενέργεια, και δεν θα θίγονται τα δικαιώματα των υπολοίπων αθώων πολιτών.

Περισσότερος φωτισμός στις πόλεις, και μια εκπαιδευμένη αστυνομία (όπως έδειξε το Αγγλικό παράδειγμα) μείωσαν σημαντικά την εγκληματικότητα, κάτι που καθόλου δεν επετεύχθη με τη χρήση των καμερών.

Ας λύσει η Κυβέρνηση τα ψευτοδιλλήματα που μόνη της έχει δημιουργήσει και μπλέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: