9/11/07

Όταν οι ήρωες περιμένουν επί 33 χρόνια μια στοιχειώδη αναγνώριση

Ερώτηση Αϊβαλιώτη στη Βουλή για όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.


Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης υπέβαλε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Μεϊμαράκη:


«Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία της 18.10.07 των συλλόγων Ελλήνων καταδρομέων και των πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ οι οποίοι αντιστάθηκαν στην φασιστική επέλαση του «Αττίλα» στην Κύπρο το 1974 , το ελληνικό κράτος δεν έχει λάβει ακόμη τα αυτονόητα και απαραίτητα μέτρα για την στοιχειώδη ανακούφιση και αναγνώριση όσων πολέμησαν εκεί , τραυματίστηκαν και ακόμη υποφέρουν από ψυχικά και άλλα προβλήματα υγείας. Ενώ το 1998 η πολιτεία αναγνώρισε με το Αρθρο 21 του Ν. 2641 ( ΦΕΚ 211/τΑ/15-9-98) ότι το διάστημα 20-7-74 ως 20-8-74 ήταν πολεμική περίοδος στην Κύπρο, εντούτοις οι ήρωες αυτοί δεν έχουν δει την αναγνώριση εκ μέρους του ελληνικού κράτους του αγώνα που έδωσαν αντιστεκόμενοι στην τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1.Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που δεν έχει υπάρξει η αυτονόητη εξίσωση των παραπάνω ηρώων ( και η μέριμνα για τα μέλη των οικογενειών τους ) με πολεμιστές άλλων πολεμικών αγώνων ;

2.Πότε προτίθεται να ανακουφίσει η πολιτεία με στοιχειώδη μέτρα( π.χ. άδεια περιπτέρου, ΠΡΟ-ΠΟ ή λαϊκής , χορήγηση πολεμικού επιδόματος 15% στον βασικό μισθό, οικονομική ενίσχυση των αναξιοπαθούντων πολεμιστών κλπ) τους ήρωες μιας από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις προδοσίας που βίωσε ο Ελληνισμός;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: