8/11/07

Ρατσισμός κατά των τσιγγάνων

Να σταματήσει επιτέλους ο ρατσισμός κατά των τσιγγάνων. - Επίκαιρη Ερώτηση του Κ.Αϊβαλιώτη προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο.

Επίκαιρη ερώτηση για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των τσιγγάνων κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης. Αναλυτικά η ερώτηση του κ.Αϊβαλιώτη έχει ως εξής :

«Πολλοί αξιόλογοι βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής ( όπως πρόσφατα ο εξαιρετικός συνάδελφος κ. Κουβέλης με Επίκαιρη Ερώτησή του που συζητήθηκε στις 15.10.2007) έχουν θέσει το ζήτημα των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης των αθιγγάνων. Στο Χαλάνδρι σημειώθηκαν πρόσφατα κρούσματα φυματίωσης στα τσιγγανόπουλα του καταυλισμού που υπάρχει εκεί επί 30 και πλέον χρόνια , ενώ είναι γνωστό και στις κρατικές και στις δημοτικές αρχές του Χαλανδρίου ότι οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι άθλιες αφού δεν υπάρχει αποχέτευση, οι τσιγγάνοι ζουν σε παραπήγματα κ.ο.κ.

Ο υφυπουργός κ. Νάκος τόνισε στην τοποθέτησή του ενώπιον της Βουλής στις 15.10.2007 ότι συχνά οι τσιγγάνοι αρνούνται να μετακινηθούν, ενώ και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση των τσιγγάνων, κάτι που στην περίπτωση του Δήμου Χαλανδρίου είναι ακριβές αφού τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι όλες οι δημοτικές αρχές του μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει κάτι ώστε να σταματήσουν οι εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης των τσιγγάνων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια συγκεκριμένα μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση για τον άμεσο τερματισμό των ρατσιστικών συνθηκών διαβίωσης των τσιγγάνων του Χαλανδρίου και τη γρήγορη μετεγκατάστασή τους σε αξιοπρεπείς κατοικίες και πότε προβλέπεται να γίνει κάτι τέτοιο; »

Δεν υπάρχουν σχόλια: