20/11/07

AΛΛΟ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Κάνουν λάθος οι «μαθητευόμενοι μάγοι» της Κυβέρνησης αν νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν λαϊκίζοντας το λαό με την ονομαζόμενη πρώτη ενοποίηση των κατ’ αυτούς «αριστοκρατικών ταμείων» (Μηχανικών, Δικηγόρων, Τύπου, φαρμακοποιών κλπ).

Η εξυγίανση του Ασφαλιστικού δεν θα γίνει με την κλοπή καταβλημένων πόρων από τους μεν για να πληρωθούν τα ελλείμματα των δε, ούτε με την μείωση των συντάξεων κατά 15-40% όπως θα γίνει με τις προτάσεις της Κυβέρνησης, εκ των άνω, με λογιστικές καθαρά προσεγγίσεις και χωρίς συναίνεση και αυτενέργεια των εργαζόμενων.

Ας αποφασίσει η Κυβέρνηση να καταβάλει το 2% του ΑΕΠ για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ας υποχρεώσει στην αξιοποίηση της αργούσας περιούσιας τους, ας συλλάβει και την φοροδιαφυγή και φοροκλοπή, ας ζητήσει έντοκα τα κλεμμένα και τα ελλείμματα από τους Υπεύθυνους και τέλος ας πληρώσει και η Πολιτεία αυτό που ήδη οφείλει στα Ταμεία (και κυρίως στο ΙΚΑ…) και έντοκα αυτά που κατά καιρούς αφαιμάχθηκαν από τα αποθεματικά από το Κράτος για κάλυψη άλλων ελλειμμάτων.

Αντί να «βάζει» χέρι στις οικονομίες των εργαζομένων, ας τα παράσχει αυτά κι ας τους αφήσει να τα βρουν αυτοί μεταξύ τους, με ένα Ενιαίο Φορέα υπό την Διοίκηση τους. Τότε δεν θα χρειαστούν σχεδόν καθόλου (η πάντως ελάχιστες) μεταφορές πόρων από τους μεν στους δε.

Όλα τα άλλα είναι από ερασιτεχνισμοί έως καθαρή αφαίμαξη, και θα αντιμετωπιστούν ανάλογα, από το λαό μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ και τα άλλα φιλολαϊκά Κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: