8/11/07

Nέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη

Δημοψήφισμα για τη νέα «Μεταρρυθμιστική Συνθήκη» και πρόσκληση στον Επίτροπο της Ε.Ε. Ολλι Ρεν να έρθει στην Βουλή και να ενημερώσει για Τουρκία και Σκόπια.


Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που έγινε στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το Πρόγραμμα Εργασίας της για την περίοδο 2007-2008 ο βουλευτής της Β΄Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης επεσήμανε ότι επιβάλλεται η διενέργεια ενός ελεύθερου και δημοκρατικού δημοψηφίσματος για την έγκριση της νέας «Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης» αφού ο ελληνικός λαός «εδώ και 33 χρόνια δεν έχει ψηφίσει σε κανένα δημοψήφισμα , ούτε για την Τουρκία, ούτε για τα Σκόπια, ούτε για το Ευρωσύνταγμα , ούτε για το ευρώ», όπως ανέφερε.

Ο κ. Αϊβαλιώτης πρότεινε επίσης να προσκληθεί στην Επιτροπή της Βουλής ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Ολλι Ρεν ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει για ποιό λόγο είναι τόσο «συμφέρουσα» για την Ελλάδα η ένταξη της Τουρκίας καθώς και γιατί συχνά είναι ιδιαίτερα δηκτικός έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και προσωπικά έναντι του Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, μια πρόταση που η Πρόεδρος της Επιτροπής βουλευτής της ΝΔ κ. Ελσα Παπαδημητρίου αντιμετώπισε θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: