26/11/07

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ «ΚΡΑΥΓΕΣ» ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Καθώς το Ασφαλιστικό έχει αρχίσει να αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις, καθίσταται σταδιακά και Λυδία λίθος της στάσης κομμάτων και πολιτικών.

Παρατηρούμε από τη μια συμπεριφορές «εργαστηρίου δοκιμής» από την Κυβέρνηση, που, εντελώς απροετοίμαστη, απλά δοκιμάζει «αντιδράσεις» σε αδούλευτες προτάσεις «ηλεκτροσόκ», ενώ από την άλλη τα Κόμματα της αντιπολίτευσης είτε σιωπούν, είτε εκβάλλουν κραυγές για αιτήματα που δεν εξηγείται πως μπορούν να ικανοποιηθούν, ο ΛΑ.Ο.Σ. επιλέγει τη στάση της σοβαρότητας και των αμέσων ενεργειών.
Έτσι, συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του με τα πολύ σημαντικά Συνδικαλιστικά Όργανα που έχουν ζητήσει να ενημερώσουν την ηγεσία του (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ΕΣΗΕΑ, ΤΕΕ), όπου επαναλαμβάνει τις απόψεις του για απόδοση των οφειλομένων στα ταμεία, ορθολογισμό και ενοποιήσεις χωρίς απώλειες, και συμμετοχή των εργαζομένων στα δρώμενα, στην παραγωγικότητα αλλά και τα κέρδη των Εταιρειών

Παράλληλα ο ΛΑ.Ο.Σ. απευθύνεται με επιστολή του στην ΕΕ, και ειδικότερα στον Ζ. Μπαρόζο για να ζητήσει την χαλάρωση των κριτηρίων του Μάαστριχτ για να ανακουφιστεί το Ασφαλιστικό, αλλά και την ενίσχυση της ΕΕ στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει την επιβάρυνση των δομών και Υπηρεσιών που παρέχει το Ελληνικό κράτος στους μετανάστες.

Έργα, κι όχι λόγια, είναι αυτό που διακρίνει τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. - Κι αυτό γίνεται σταδιακά κατανοητό από τους εργαζόμενους και όλο τον Ελληνικό Λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: