8/11/07

Δευτερολογία του προέδρου του ΛΑΟΣ Κ. Γιώργου Καρατζαφέρη της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα:

Έχω την αίσθηση ότι δώσαμε πάρα πολύ δουλειά στον κύριο Λαζόπουλο με αυτά τα οποία ελέχθησαν μέσα σε αυτήν την Αίθουσα ιδιαίτερα από πλευράς της Κυβέρνησης.
Άκουσα τον συμπαθέστατο Υπουργό Χωροταξίας να συμφωνεί μαζί μου ότι πράγματι ο Πηνειός είναι ο πλέον μολυσμένος ποταμός της Ευρώπης μαζί με τον Πάδο, αλλά μόνο για την περίοδο από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο που αρχίζουν οι βροχές.
Ωραία, κύριε Υπουργέ, να τους βάζουμε σε καμιόνια όλους τους Λαρισαίους πατριώτες σας, να τους πηγαίνουμε στο Βόλο τον Ιούνιο και να τους επιστρέφουμε τον Οκτώβριο με τις βροχές. Δεν χρειάζεται. Ένα ποτήρι μολυσμένο νερό να πιείς, παθαίνεις σαλμονέλα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ (Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων): Να υποστηρίξετε την εκτροπή του Αχελώου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Την εκτροπή της δικής σας Κυβέρνησης δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε, κύριε Υπουργέ!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ (Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων): Δεν χρειάζεται μεταφορά ανθρώπων. Μεταφορά νερού χρειάζεται!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Και πάμε στα λατομεία. Ακούω ότι τα λατομεία δεν ανήκουν στην ευθύνη του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Που ανήκουν, κύριε Υπουργέ; Ποιος έχει την ευθύνη; Οι πολεοδομίες δεν ανήκουν στο Υπουργείο σας. Και βεβαίως εάν δεχθώ ότι το μόνο πράγμα που χτίζεται αποτελεσματικά στην Ελλάδα είναι τα καράβια των εφοπλιστών, τότε να τον μεταφέρουμε τον τομέα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Γιατί αρνείστε τις ευθύνες που έχετε; Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να ελέγξουμε τα λατομεία. Υπάρχει ένας άκρατος πλουτισμός από τη γη και επειδή βεβαίως δεν μπορεί να το αναλάβει η πολιτεία, εγώ προτείνω να υπάρξουν λαϊκά εποπτικά συμβούλια, για κάθε λατομείο να υπάρχει ένα εποπτικό λαϊκό συμβούλιο. Πηγαίνετε στο Μαρκόπουλο. Οσάκις πας προς το Μαρκόπουλο, θλίβεσαι με την τεράστια τρύπα που υπάρχει. Δεν συγκινεί κανέναν επιτέλους; Ποια συμφέροντα είναι εκείνα που προσπαθούν να καταπιέσουν, να ασελγήσουν επί του περιβάλλοντος και της αισθητικής όλων των κατοίκων, αλλά και των τουριστών που περνάνε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»;
Άκουσα για την αντιπαροχή. Κύριε Πρωθυπουργέ, αν υπήρχαν λαϊκιστές και ακραίοι στη Βουλή του 1955 όταν θεσπίστηκε η αντιπαροχή, θα είχε σωθεί η Αθήνα, δεν θα ήταν σ’ αυτήν την κατάντια του μπετόν που έχουμε σήμερα. Θα συνεχιστεί σήμερα αυτό το μέτρο της αντιπαροχής; Για ποιο λόγο;
Μιλήσατε για το Χάιντ Παρκ. Έχω ζήσει πολύ στην περιοχή. Πάμε να μου δείξετε ένα οίκημα έστω και εκατό τετραγωνικά μέσα στο Χάιντ Παρκ, όχι τριακόσια στρέμματα. Σε ποια γωνιά του Χάιντ Παρκ υπάρχει; Εμείς λοιπόν θέλουμε τριακόσια στρέμματα μπετόν. Γιατί; Διότι –λέει- δεν έχουμε χρήματα. Και πάλι τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα της Κυβερνήσεως. Να κόψουμε από την περιφέρεια; Πείτε μας. Το άκουσα, το ακούσατε, το ακούσαμε. Όχι, κύριε Πρωθυπουργέ, να πάτε να πάρετε τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ που υπήρξατε ανίκανοι σαν Κυβέρνηση εσείς και η προηγούμενη να πάρετε από το τρίτο «πακέτο» και από τα χαμένα λεφτά να φτιάξετε, αν θέλετε, το άλσος.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού)
Γιατί να «κόψετε» το καινούργιο; Τα λεφτά είναι εκεί και περιμένουν στα «σεντούκια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υπήρξατε κατώτεροι των περιστάσεων και οι μεν και οι δε. Έτοιμα λεφτά και δεν μπορούσατε να τα πάρετε, όχι να πάρουμε απ’ αυτά τα καινούργια!
Μιλήσατε για ακρότητες, κύριε Πρωθυπουργέ. Είναι ακρότητα ή όχι, κύριε Πρωθυπουργέ, να βγαίνει ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και να προσπαθεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπήρχαν ο όρος «Μακεδονία» και τα παράγωγά του στη Σύσκεψη; Καταρχήν αυτό προσβάλλει ευθέως το τελευταίο δάκρυ του Εθνάρχη ο οποίος δεν έκλαψε για σύνθετη ονομασία. Η φράση του ήταν: «Είναι μία η Μακεδονία και ελληνική» και σήμερα έρχεται ο ίδιος ο κ. επίτιμος, επειδή χθες τα κανάλια «έπαιξαν» τις δηλώσεις της εποχής, και το «μαζεύει» και το διορθώνει.
Είναι ακρότητα ή όχι, κύριε Πρωθυπουργέ, να δίνετε 10% αύξηση στους ημετέρους γενικούς διευθυντές της Δ.Ε.Η., τους επτά-οκτώ, αφήνοντας στους δρόμους τους συνταξιούχους να πεινάνε;
Είναι ακρότητα ή όχι, κύριε Πρωθυπουργέ, να προσπαθείτε να βολέψετε την «παρεούλα» του Μαξίμου μέσα στη Βουλή αφήνοντας απέξω τα παιδιά που έχουν πετύχει στο ΑΣΕΠ από το 1998 και είναι δέκα χρόνια στους δρόμους;
Είναι ακρότητα ή όχι, κύριε Πρωθυπουργέ, ο χωρικός, ο αγράμματος ο οποίος εκεί, στα Μεσόγεια έβαλε μία φωτιά για να καθαρίσει το χωράφι του και έκαψε καμιά δεκαριά στρέμματα γύρω, να πηγαίνει δυόμισι χρόνια φυλακή και η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου για γκλαμουριά το καλοκαίρι του 2004 παρόντων των μελών της Κυβερνήσεως να καίει τη Φιλοθέη και να μην βγαίνει καν κατηγορούμενη; Είναι αυτή ακρότητα ή όχι, κύριε Πρωθυπουργέ;
Κύριε Πρωθυπουργέ, όταν εδώ στις προγραμματικές δηλώσεις είχα πει ότι, όσο και αν θεωρούμαστε ανθρώπινοι και δημοκρατικοί και φίλοι των μεταναστών, «ξεχειλίσαμε» και ότι δεν αντέχει άλλους η χώρα, μου μιλήσατε πάλι για ακρότητες. Χθες η Υπουργός Εξωτερικών και παντός Υπουργείου κ. Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες. Τώρα αυτό δεν είναι ακρότητα; Ερωτώ. Δεν είναι ακρότητα το ότι φέρατε νόμο καθυστερώντας να κλείσετε τη Βουλή μόνο και μόνο για να φτιαχτεί ο άνθρωπος που σας στηρίζει με καθημερινή προβολή, ή «πετάμε στο ΣΚΑΪ» και δεν ξέρουμε γιατί ήλθε ο νόμος για τα μέσα ενημέρωσης;
Δεν είναι ακρότητα, κύριε Πρωθυπουργέ, να είμαστε η μόνη χώρα απ’ όλη την Ευρώπη που στηρίζει τα μονοπύθμενα τάνκερ με κίνδυνο εάν ένα απ’ αυτά πάθει ζημιά στην περιοχή της Μεσογείου να έχουμε ανήκεστο βλάβη σε όλη την ελληνική περιοχή, σε όλη την επικράτεια; Γιατί λοιπόν; Ποιον στηρίζουμε και ερχόμαστε και βάζουμε τα στήθη μας μπροστά στον κύριο Μπαρό για να μην ελέγξει τα μονοπύθμενα τάνκερ; Είναι αρκετοί Ευρωβουλευτές μέσα στην Αίθουσα και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει.
Είναι ακρότητα ή όχι, κύριε Πρωθυπουργέ, να μη φέρνετε τον κ. Ζορμπά εδώ στη Βουλή να μας μιλήσει, τον οποίο εσείς, με δική σας πρωτοβουλία, εμποδίσατε να έρθει στη Βουλή, κλείνοντας τη δύο μέρες νωρίτερα; Έχουν περάσει δύο μήνες και ο κ. Ζορμπάς δεν έχει έρθει στη Βουλή.
Είναι ακρότητα ή όχι, κύριε Πρωθυπουργέ, δύο χρόνια μετά τις υποκλοπές του δικού σας τηλεφώνου και του μισού Υπουργικού Συμβουλίου να μην έχει πάει κανείς φυλακή;
Είναι ακρότητα ή όχι, κύριε Πρωθυπουργέ, να επιμένετε στο Big Brother; Εγώ δεν συμφωνώ με την κα Παπαρήγα ή τον κ. Αλαβάνο που λέει ότι οι κάμερες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για δηλώσεις. Δεν πρέπει να υπάρχουν παντελώς. Δεν πρέπει να βάλλονται και να προσβάλλονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί, κύριε Πρωθυπουργέ, όπως μαθαίνει κάποιος το τηλέφωνό σας και μπορεί να σας παρακολουθεί, έτσι μπορεί να μάθει τον αριθμό του αυτοκινήτου και να παρακολουθούν οι ηλεκτρονικές κάμερες το αυτοκίνητο το δικό σας, με ποιον είστε μέσα και εν πολλοίς τι λέτε μέσα. Είναι σφόδρα αντιδημοκρατικό.
Οι κάμερες πρέπει να φύγουν. Εάν θέλει η Αστυνομία να κάνει αποτελεσματικά το έργο της, ας έχει το ηλεκτρονικό εξοπλισμό φορητό για εκείνες τις περιπτώσεις που θα πρέπει να αποδείξει τυχόν εγκλήματα. Όχι, όμως, να παρακολουθούμαστε όλοι. Θα ήμαστε υπόλογοι όλοι και δεν θα ξέρει κανείς από εμάς ποιες κασέτες και με ποια πρόσωπα μας έχουν καταγράψει.
Κύριε Πρωθυπουργέ, χθες ήμουν σε μια εκπομπή, που ξέρω ότι εσείς την παρακολουθείτε μάλλον προς το τέλος, γιατί δεν συνηθίζετε να σηκωνόσαστε νωρίς. Είναι η εκπομπή του κ. Δημήτρη Σταυρόπουλου και του κ. Δήμου Βερύκιου. Μου ζήτησαν ως παλιός ραδιοφωνικός παραγωγός –υπάρχει και άλλος συνάδελφος στην Αίθουσα- να σας αφιερώσω ένα τραγούδι από το ’60.
Εγώ σας αφιέρωσα το «It’ s now or never», ή τώρα η ποτέ, πάρτε απόφαση να κυβερνήσετε, κύριε Καραμανλή, γιατί δεν κυβερνάτε τον τόπο. Φοβούμενοι από τους αντάρτες, δεν κυβερνάτε, μην πει κάποιος κάτι, ή κάτι άλλο. Γι’ αυτά, λοιπόν, που γράφουν οι εφημερίδες και στο ποσοστό που μπορεί να φοβάστε ότι εμείς μπορεί να πάρουμε κάποιο, σας λέμε ότι δεν χρειαζόμαστε κανέναν από τους αντάρτες σας. Κρατήστε τους με ό,τι κουβαλάει ο καθένας.
Εν τέλει, κύριε Πρωθυπουργέ, εάν σήμερα σας έκανα αφιέρωση, θα σας αφιέρωνα το «Paint it black» από τους George Brothers. Βάψτε τα μαύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: