8/11/07

Μπλοκάρει η Τουρκία πόρους της ΕΕ για τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Μπλοκάρει η Τουρκία πόρους της ΕΕ για τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου επειδή αμφισβητεί το νομικό καθεστώς τους;!... - Ερώτηση Αϊβαλιώτη προς την κ. Μπακογιάννη .


Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στην Β' Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη αναφορικά με τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι συγκεκριμένες Κοινοτικές Πρωτοβουλίες δεν προχωρούν επειδή η Τουρκία....αμφισβητεί ευθέως το νομικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου:


« Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κοινοτική Πρωτοβουλία με την επωνυμία
" INTERREG IIIA Ελλάδα -Τουρκία " έχει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα λόγω της προβολής αιτιάσεων εκ μέρους της Τουρκίας σχετικά με το νομικό καθεστώς των ελληνικών νησιών του Αιγαίου . Πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρουν επίσης ότι η Επίτροπος κ. Χιούμπνερ ενημέρωσε γραπτώς στις 18.10.2007 τους κ.κ. Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου ότι για όλες τις Πρωτοβουλίες INTERREG που αφορούν στην Ελλάδα καμία επέκταση τής χρονικής ισχύος τους δεν θα δοθεί από την ΕΕ .


Ερωτάται η κ. Υπουργός Εξωτερικών:


1. Προέβαλε πράγματι η Τουρκία προκλητικούς ισχυρισμούς για το νομικό καθεστώς των νησιών μας ;

2. Ποιές κυρώσεις πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση να επιβληθούν στην Τουρκία η οποία προκαλεί την χώρα μας ακόμη και στα πλαίσια της ΕΕ και παράλληλα στερεί από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου Κοινοτικούς πόρους (που μάλιστα φαίνεται να χάνονται οριστικά ) και που θα μπορούσαν να δοθούν στα πλαίσια κοινών επενδυτικών σχεδίων αν δεν υπήρχε η παραπάνω προκλητική τουρκική θέση ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: