25/3/08

Αυτή είναι η «Δημοκρατία» τους


Του Μιχάλη Χάνδακα*


Δεν πολυαρέσουν, μαθαίνουμε στην κυβέρνηση, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων βάσει των οποίων ο ελληνικός λαός θέλει συγκυβέρνηση δύο κομμάτων κατά το γερμανικό μοντέλο. Η γραμμή που δίνει σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είναι να στείλουν το μήνυμα στο εκλογικό σώμα ότι δεν πρόκειται να σεβαστούν την εντολή του στις επόμενες εκλογές, καθώς δεν δέχονται συνεργασία με κανένα κόμμα στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Δηλαδή προειδοποιεί-απειλεί από τώρα ο κ. Καραμανλής τον λαό, όπως τον προειδοποιούσε και λίγες ώρες πριν την προσφυγή στις κάλπες τον περασμένο Σεπτέμβρη, ότι θα προσφύγει σε νέα εκλογική αναμέτρηση αν δεν της δώσει τον απαιτούμενο αριθμό εδρών για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Εχει φροντίσει να αλλάξει και τον εκλογικό νόμο ώστε αν δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, να πάει για το μπόνους των 50 εδρών. Στα παλιά του παπούτσια η επιθυμία του ελληνικού λαού. Κατά τ’άλλα ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα. Κάθε φορά που βγαίνουν από τα εκλογικά τμήματα οι αρχηγοί των κομμάτων δηλώνουν ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο για το πολίτευμά μας γεγονός καθώς οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο είναι το πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, και εφόσον αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη και στις επόμενες εκλογές δεν έχει πολλούς λόγους να ανησυχεί γιατί πάλι θα έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι. Τι να τους κάνει τους συνεταίρους ότι έχει την κουτάλα για την πάρτη της; Τι να το κάνει το ΠΑΣΟΚ μέσα στα πόδια της όταν έχει βρει τον τρόπο να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση;
Ελα όμως, που αυτό θέλουν οι πολίτες και αυτό είναι το νόημα των εκλογών! Να αποφασίζει δηλαδή ο λαός ποιοι θα τον κυβερνήσουν και πώς θα τον κυβερνήσουν. Εκτός και αν ο κ. Καραμανλής στοχεύει μόνο στην υφαρπαγή της ψήφου και στην πολυετή παραμονή του στην εξουσία. Ωστόσο μέχρι στιγμής αυτό έχει δείξει ο πρωθυπουργός. Ότι τον νοιάζει μόνο το πρωθυπουργιλίκι και ο λαός ας πάει να… κουρεύεται.
Αποδεικνύει άλλωστε με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ότι ποσώς ενδιαφέρεται για το τι θέλουν οι Ελληνες πολίτες. Ακουγα την κυρία Πετραλιά να λέει στη Βουλή ότι «πήραμε την εντολή του λαού για να προχωρήσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις». Άκουσα στην κρατική τηλεόραση τον κ. Καραχάλιο, Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ, να λέει και αυτός ότι «υλοποιούμε τις προεκλογικές μας εξαγγελίες». Και πολύ εύστοχα του ‘πε ο Μάκης ο Βορίδης: «μα αυτά που κάνετε δεν τα είχατε εξαγγείλει!».
Εάν έλεγαν την αλήθεια προεκλογικά, σήμερα δεν θα ήταν υπουργός Απασχόλησης η κ. Πετραλιά, ούτε και ο κ. Καραχάλιος θα ‘βγαινε να υπερασπιστεί την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση».
Δεν έκρυψαν απλά τα πραγματικά τους σχέδια, αλλά έκαναν κάτι χειρότερο. Είπαν ψέματα στον λαό για να πάρουν την κυβέρνηση με μπαμπεσιά. Δεν, δεν, δεν, έλεγαν όλοι τους προεξάρχοντος του αρχηγού τους και νυν πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

*Ο Μιχάλης Χάνδακας είναι Γραμματέας της ΟΚΕ Ναυτιλίας του ΛΑ.Ο.Σ. –
Μέλος της Ομάδας Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: