25/3/08

Β' Συνέδριο Συνδέσμων Βετεράνων ΕΛΔΥΚ

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 16 Μαρτίου, σε αίθουσα του Δήμου Περιστερίου, το δεύτερο συνέδριο των συνδέσμων των Βετεράνων της ΕΛΔΥΚ. Στην εκδήλωση που έγινε σε μία πραγματικά κατάμεστη αίθουσα με περίπου 500 άτομα, έδωσαν το παρόν όχι μόνο οι ίδιοι οι βετεράνοι της ΕΛΔΥΚ, αλλά και της Εθνοφρουράς που πήραν μέρος στις μάχες το καλοκαίρι του 1974.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε προβολή κινηματογραφικών ντοκουμέντων από τις πραγματικά συγκλονιστικές μάχες ενάντια στον Αττίλα, έκθεση φωτογραφίας αλλά και βραβεύσεις ατόμων που έχουν προσφέρει στον αγώνα τους, όχι μόνο τότε στην Κύπρο, αλλά μέχρι και σήμερα ενάντια στην αναλγησία του ελληνικού Κράτους. Χαρακτηριστικές της αναλγησίας αυτής, τα αιτήματά τους που δεν ικανοποιούνται. Ας μάθουμε πόσο παράλογα είναι αυτά. Τι ακριβώς ζητούν; Το να τους δοθεί μία κάρτα ώστε να μπορούν αυτοί και τα παιδιά τους να μπαίνουν στα νοσοκομεία. Κάτι που οι αλλοδαποί σήμερα στην χώρα μας δικαιούνται. Αλλά δεν γίνεται αποδεκτό για τους βετεράνους της ΕΛΔΥΚ.


Παρών στην εκδήλωση ο δήμαρχος Περιστερίου κύριος Παχατουρίδης, ο οποίος στηρίζει τον αγώνα τους, καθώς άλλωστε το Περιστέρι είναι ο μόνος Δήμος όπου έχει στηθεί και μνημείο για τους πεσόντες. Ακόμα το παρόν έδωσαν ο Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ο πρώην υφυπουργός Αμύνης κ. Βασιλόπουλος, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, οι πολιτευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Σύρρος και Σταύρος Καρκαλέτσης καθώς και ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Χαρακτηριστική η απουσία της πολιτικής αλλά και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, η οποία προκάλεσε αρνητικά σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: