25/3/08

Το Iνστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Ερευνών «Ίων Δραγούμης» τίμησε τον άνανδρα δολοφονημένο εκδότη - δημοσιογράφο, Τζώρτζη Αθανασιάδη

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, την Τρίτη (18/03/2008) το βράδυ, το Ίδρυμα Εθνικών και Κοινωνικών Ερευνών «Ίων Δραγούμης» τίμησε τον άνανδρα δολοφονημένο πριν από 25 χρόνια εκδότη - δημοσιογράφο, Τζώρτζη Αθανασιάδη. Ταυτόχρονα, απένειμε τιμητική διάκριση στο δημοσιογράφο Αλέκο Μάλη για την 70χρονη συνεχή επαγγελματική του δράση.


Στην εκδήλωση μίλησαν: ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, καθηγητής, Χρήστος Γούδης, ο Γενικός Διευθυντής, δημοσιογράφος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, οι δημοσιογράφοι Τίτος Αθανασιάδης, Δημήτρης Ρίζος, Γιώτα Αντωνοπούλου, Γρηγόρης Καλοκαιρινός και Κάρολος Μωραΐτης, ενώ η κόρη του Τζώρτζη, Ειρήνη Αθανασιάδη έκλεισε τη βραδιά. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΙΕΑ, Δημήτρης Καλοφωληάς, και ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Κυρίτσης.


Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με προβολή video - ντοκουμέντων με απόψεις των Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Ευάγγελου Αβέρωφ και Φρέντυ Γερμανού.


Παρέστησαν: ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η τ. Πρόεδρος της Βουλής, κα. ’ννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με την κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κασσίμης, ο τ. Πρωθυπουργός, κ. Γρίβας, ο Ευρωβουλευτής - Πρέσβης, κ. Γεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΕΝ, κ. Τζωάννος, καθηγητές πανεπιστημίων, επιχειρηματίες, εκδότες, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: