24/9/07

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΑ.Ο.Σ


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ στα γραφεία του κόμματος υπό την Προεδρεία του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος μετά τη λήξη της συνεδρίασης, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ολοκληρώθηκε, με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδος θα είναι ο ιατρός κ. Βαΐτσης Αποστολάτος.
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κύριος Κώστας Αϊβαλιώτης, ο οποίος είχε ένα σημαντικό ρόλο στην κοινοβουλευτική παρουσία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Προσδιορίσαμε τη γραμμή την οποία θα υποστηρίξουμε μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με ήθος, ευπρέπεια, και δυνατή επιχειρηματολογία.
Φεύγω για την Κύπρο, ίσως για τον τελευταίο μου ρόλο ως Ευρωβουλευτή, μιας και είμαι μέλος της ομάδας επαφής (“contact group”) με τους Τουρκοκυπρίους.
Αυτή θα είναι και η τελευταία μου αποστολή. Τα καθήκοντά μου στην Ευρωβουλή αναλαμβάνει ο Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεωργίου. Γνωρίζετε βέβαια, ότι διάλεξα την περιφέρεια Θεσσαλονίκης, παραιτήθηκα από δημοτικός σύμβουλος ώστε να υπηρετήσω την συμπρωτεύουσα ως βουλευτής πλέον. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ απάντησε:

Ερ: Θεωρείτε ότι η Κοινοβουλευτική σας ομάδα, και εσείς προσωπικά, μέσα στη Βουλή ενδέχεται να γίνετε αποδέκτες σκληρών επιθέσεων και από τα αριστερά αλλά και από τα δεξιά έδρανα;
Απ: Πάμε να δώσουμε μία μάχη δημοκρατική. Ευχαριστώ πολύ.

Ερ: Κύριε Πρόεδρε, θα μας κάνετε ένα σχόλιο σε σχέση με τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων;
Απ: Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο και πιστεύω ότι δεν θα ακολουθήσει χιονοστιβάδα ανακοινώσεων αναγνωρίσεως των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

Ερ: Κύριε Πρόεδρε, συμφωνείτε με τις κινήσεις Βενιζέλου; Πολιτικά σας ρωτώ.
Απ: Δεν ασχολούμαι με τα εσωτερικά των άλλων κομμάτων.

Ερ: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει ένα δημοσίευμα σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα», το οποίο λέει ότι προωθείται το όνομα «Μακεντόντσκα». Το Υπουργείο Εξωτερικών βέβαια το διαψεύδει, η θέση σας ποια είναι για αυτό;
Απ: Θα το συζητήσουμε μέσα στο Κοινοβούλιο και πιστεύω ότι όταν έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον οποίο σέβομαι, θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες τις οποίες πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: