25/9/07

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ο Σκοπιανός πρόεδρος μας άνοιξε τα μάτια! Ο κ. Τσερβενκόφσκι απευθυνόμενος στον γ.γ. του ΟΗΕ χαρακτήρισε αντιφατική την μεσολάβηση του διεθνούς οργανισμού με την υπαρκτή πραγματικότητα της αναγνώρισης της « Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από 117 μέλη του.

Είναι ως εκ τούτου περίεργο γιατί η κ. Μπακογιάννη εμμένει σε μια διαδικασία που αποδείχτηκε ατελέσφορη για τα ελληνικά συμφέροντα. Είναι βέβαιο, ότι εφόσον υπάρχει και καλλιεργείται από τους στρατηγικούς μας εταίρους η δυναμική αναγνώρισης των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, ο χρόνος εργάζεται εις βάρος μας.

Η ενδιάμεση συμφωνία αποδείχτηκε δούρειος ίππος και ο λογότυπος Π.Γ.Δ.Μ. η λεοντή των τετελεσμένων. Εφόσον δε, σύμφωνα και με τις συμμαχικές υποδείξεις, η ενδιάμεση συμφωνία αποκλείει το «βέτο» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., πρέπει εδώ και τώρα να καταγγελθεί. Η χώρα μας δε, μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε και τις κοινές διαπιστώσεις, ότι το θέμα του ονόματος εξελίσσεται σε αποσταθεροποιητικό στοιχείο για την περιοχή, πρέπει να αξιώσει την επιστροφή στο status ante guo, την επανάκτηση δηλαδή της ιστορικής γεωγραφικής ονομασίας της γειτονικής μας χώρας ως Βαρντάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: