2/9/07

Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα στηρίξει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων με εθνικές ευαισθησίες


«Όσο και να πιέζει η Νέα Δημοκρατία προς τα κάτω, μας πιέζει ο λαός προς τα πάνω!», απάντησε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, στα ερωτήματα των δημοσιογράφων μετά την σημερινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε και μίλησε στους υποψηφίους βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Βόριο Ελλάδα. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι πολιτευτές του ΛΑ.Ο.Σ. άκουσαν τον κ. Καρατζαφέρη να καυτηριάζει την επιπολαιότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να αναλύει με σαφήνεια τις θέσεις του κόμματος σε όλα τα ζητήματα καθώς και το ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δύναται να στηρίξει μόνο μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, η οποία θα χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία που διέπει το κόμμα σε όλα τα ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε ως εξής:

- Για την κυρία Πατουλίδου;
- Η κυρία Βούλα Πατουλίδου είναι για την Ελλάδα η ύπαρξη της τιμής και της αξιοπρέπειας. Στηρίζω τον αγώνα της και τη λεβεντιά της. Λυπάμαι που κάποιοι πίστεψαν ότι η κυρία Πατουλίδου είναι μια λεμονόκουπα. Είναι το αντίθετο. Είναι η προσωποποίηση της γυναικείας λεβεντιάς της Ελλάδος.

- Για την κυρία Φώφη Γεννηματά;
- Έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί στο ΠΑΣΟΚ. Εμένα δε με ενδιαφέρει αν θα είναι η κυρία Γεννηματά πρώτη ή η κυρία Κατσέλη. Μακάρι να βρουν μια λύση. Αλλά νομίζω ότι εάν μίλαγαν μεταξύ τους κι είχαν μιλήσει με το Βενιζέλο, θα τους είχε πει ότι δεν μπορεί να μπει.

- Μιλήσατε για κάποιες βαλίτσες! Τι είναι αυτές οι βαλίτσες; Σε ποιο γραφείο κατέληξαν;
- Το πόρισμα Ζορμπά περιγράφει μέσα το ότι υπήρξανε χρήματα, η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δε θέλησε να έρθει στη βουλή ο κ. Ζορμπάς για περισσότερες διευκρινήσεις, εκείνος είπε ότι κατέληξαν σε κάποια κομματικά γραφεία, δεν ξέρω αν ήτανε σε βαλίτσα ή σε σακ βουαγιάζ.

- Νομίζετε ότι θα δεχθείτε πιέσεις τις τελευταίες ημέρες από τη Νέα Δημοκρατία με τη θεωρία της χαμένης ψήφου και πώς θα τις αντιμετωπίσετε;
- Όσο και να πιέζει η Νέα Δημοκρατία προς τα κάτω, μας πιέζει ο λαός προς τα πάνω!

- Υπονοείτε ότι τα χρήματα πήγαν στα ταμεία της Ν.Δ.;
- Δεν το λέω εγώ, το περιγράφει το πόρισμα Ζορμπά. Σας παραπέμπω στην εφημερίδα «Έθνος» που το δημοσίευσε.

- Υπαινίσσεται. Εσείς το καταγγέλλετε ευθέως;
- Όχι. Πιστεύω όμως ότι υποχρεούται η Νέα Δημοκρατία να δώσει την ευκαιρία πριν τις εκλογές ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Όταν μιλάει για κομματικά γραφεία, τα κόμματα είμαστε πέντε.

- Κι όταν μιλάτε για κυβέρνηση προσωπικοτήτων τι εννοείται;
- Εννοώ ότι δε θα δεχθούμε εμείς συνεργασία κατά καμία έννοια σε μια κυβέρνηση επαγγελματιών βουλευτών, θέλουμε κυβέρνηση προσωπικοτήτων που αυστηρώς θα επιλεγούν με κριτήρια την αξιοσύνη τους και την προσωπική τους συμμετοχή στα κοινά.

- Είπατε μόνο με τον πρώτο;
- Δεν μπορεί να γίνει με το δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: