24/9/07

Aπρέπεια εις βάρος των θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας

Ο Σλοβάκος Επίτροπος της ΕΕ κ. Φίγκελ πιστεύει στα σοβαρά ότι το πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της χώρας του είναι ισότιμο με το...ψευτοπανεπιστήμιο της Αμμοχώστου;...".

- Ο Γ. Καρατζαφέρης ρωτά τον κ. Φίγκελ αν έχει αντιληφθεί την απρέπεια που διέπραξε εις βάρος των θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας.


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και Αντιπρόεδρος της INDEPENDENCE/DEMOCRACY Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε την εξής ερώτηση προς την ΚΟΜΙΣΙΟΝ με αφορμή την περίεργη χρήση του όρου "πανεπιστήμιο" από τον Επίτροπο κ. Φίγκελ:

"Η Επιτροπή στην απάντησή της στην ερώτησή μου Η-0218/07 επιμένει στην προκλητική χρήση τού όρου "πανεπιστήμια" για τα παράνομα ψευτοπανεπιστήμια που έχουν δημιουργήσει οι Τούρκοι της Κύπρου επί κλεμμένων ελληνικών περιουσιών. Μάλιστα προσθέτει ότι το ψευτοπανεπιστήμιο "EMU" στα κατεχόμενα της Κύπρου αναγνωρίστηκε από δύο ενώσεις και προφανώς είναι ένα "νόμιμο" και καθόλα "κανονικό" πανεπιστήμιο. Υπενθυμίζεται ότι τον όρο "πανεπιστήμια" έχει χρησιμοποιήσει ο Επίτροπος κ. Φίγκελ για τα ψευτοπανεπιστήμια των κατεχομένων της Κύπρου σε επιστολή του με ημερομηνία 14.2.2007 προς την ευρωβουλευτή κ. Μποζκούρτ.

Αισθάνεται ο Σλοβάκος κ. Επίτροπος ότι το ψευτοπανεπιστήμιο αυτό είναι ισότιμο π.χ. με το σλοβακικό πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβα το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τις ενώσεις που αναφέρει η απάντηση της Επιτροπής; Πώς ένας Επίτροπος της ΕΕ χρησιμοποιεί τον εντελώς ανακριβή όρο "πανεπιστήμια" ο οποίος δημιουργεί εύλογη πικρία σε όλους εκείνους των οποίων οι περιουσίες εκλάπησαν - υπό την πλήρη προστασία του τουρκικού στρατού κατοχής - για να οικοδομηθούν τα ψευτοπανεπιστήμια των κατεχομένων;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: