4/9/07

« Μέγας Αλέξανδρος» η ονομασία του νέου κτηριακού συμπλέγματος της Ευρωβουλής


Ο Γ. Καρατζαφέρης προτείνει στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Πέττερινγκ την ονομασία του νέου κτηριακού συμπλέγματος της Ευρωβουλής με το όνομα « Μέγας Αλέξανδρος» ώστε «να τιμηθεί η Αρχαία Ελλάδα και η προσφορά της στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη δημοκρατία».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Πέττερινγκ:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Η Ευρώπη και οι δημοκρατικές παραδόσεις της έχουν βασισθεί στον ελληνικό πολιτισμό. Εντούτοις, το μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο Όργανο της σημερινής ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν διαθέτει κανένα κτήριο ή αίθουσά του με κάποιο όνομα που να θυμίζει την Αρχαία Ελλάδα.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε από τη Μακεδονία, ένωσε όλους τους Έλληνες και έφερε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό στα βάθη της Ασίας και της Αφρικής, σεβόμενος πάντα - από όπου και αν πέρασε - την θρησκεία, και τον πολιτισμό των λαών που κατοικούσαν στις περιοχές που ενέτασσε στην ελληνική αυτοκρατορία που δημιουργούσε. Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι 2.500 σχεδόν χρόνια μετά από το απίστευτο αυτό κατόρθωμά του, λατρεύεται από πολλούς λαούς της Ασίας ως θεός, το όνομά του υπάρχει ζωντανό και δίνεται ακόμη και σήμερα στα παιδιά δεκάδων φυλών ακόμη και μέσα στα βάθη του Πακιστάν και της Ινδίας.

Ο Μ. Αλέξανδρος υπήρξε ο μεγαλύτερος ευρωπαίος στρατηλάτης και εκπολιτιστής όλων των εποχών. Δεν υποδούλωσε αλλά ελευθέρωσε. Δεν κατέστρεψε αλλά δημιούργησε, εξού και τα άπειρα δείγματα ελληνικού (και άρα ευρωπαϊκού) πολιτισμού που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στις περιοχές από όπου πέρασε.

Τα νέα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα οποία θα είναι έτοιμα σε λίγο καιρό στις Βρυξέλλες δίνουν μια θαυμάσια ευκαιρία να τιμηθεί η μέγιστη αυτή ιστορική φυσιογνωμία και μαζί και η Αρχαία Ελλάδα. Υπάρχουν κτήρια με ονόματα Βρετανών, Ιταλών, Γερμανών, Ισπανών, Γάλλων, Βέλγων κλπ (Churchill, Spinelli, Madariaga, Weiss, Spaak κλπ) αλλά η Ελλάδα δεν έχει τιμηθεί για την προσφορά της στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη δημοκρατία με την ονομασία κάποιου κτηρίου.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και την βαθιά γνώση που έχετε αναφορικά με τον ελληνικό πολιτισμό θα ήθελα να σας προτείνω την ονομασία ενός από τα νέα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το Γραφείο μου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία

Με εκτίμηση

Γ. Καρατζαφέρης
Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.
Ευρωβουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: