24/9/07

Οι Έλληνες εφευρέτες καταφεύγουν σε άλλες χώρες


Οι Έλληνες εφευρέτες καταφεύγουν σε άλλες χώρες για να κατοχυρώσουν τις πρωτοποριακές εφευρέσεις τους αφού η ελληνική διοίκηση περί άλλων τυρβάζει...
- Ερώτηση Καρατζαφέρη στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ.
Τους αναγκάζουν να ψάχνουν στη Γερμανία, την Ιταλία ή τη ...Λιθουανία (!) για να κατοχυρώσουν τις εφευρέσεις τους... Ο λόγος για τους Έλληνες εφευρέτες που κάνουν, μεν, εκπληκτικές εφευρέσεις στον τομέα του αυτοκινήτου αλλά η περίφημη "επανίδρυση του κράτους" δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα γι' αυτές και έτσι συνεχίζει να τους ταλαιπωρεί.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης υπέβαλε για αυτό το θέμα την παρακάτω ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
"Έλληνες εφευρέτες προηγμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υψηλής τεχνολογίας συστημάτων που μπορούν να εφαρμοστούν στην αυτοκινητοβιομηχανία καταγγέλλουν στα ελληνικά ΜΜΕ ότι αναγκάζονται να καταφύγουν σε οργανισμούς πιστοποίησης άλλων χωρών της ΕΕ διότι στην Ελλάδα οι αρμόδιες υπηρεσίες τούς ταλαιπωρούν και δηλώνουν αδυναμία πιστοποίησης των εφευρέσεών τους. Για ποιό λόγο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εφευρέσεις τεχνολογικής αιχμής που γίνονται από Έλληνες εφευρέτες και μηχανικούς αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες στο να πιστοποιηθούν στην Ελλάδα; Οι ελληνικές αρχές έχουν γνωστοποιήσει επισήμως στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ ποιός είναι ο αρμόδιος ελληνικός φορέας που έχει την απαιτούμενη τεχνολογική επάρκεια και ο οποίος να μπορεί να πιστοποιήσει πρωτότυπα οχήματα καθώς και εφευρέσεις στον τομέα του αυτοκινήτου;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: