25/10/07

17ο Συνέδριο του Κ.Κ. Κίνας


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, με την ευκαιρία του 17ου Συνεδρίου του Κ.Κ. Κίνας, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στην Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα:

Αξιότιμε κύριε Πρέσβη της Λ.Δ. Κίνας,

Πληροφορούμαστε και παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη διεξαγωγή του 17ου Συνεδρίου Λαϊκών Αντιπροσώπων του Κ.Κ. Κίνας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου του Κόμματός σας, που έχει την ευθύνη της καθοδήγησης της Κίνας στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, με πρωτόγνωρους παγκόσμια ρυθμούς, έδωσαν, όπως πληροφορούμαστε, ευκαιρία για μια ανοιχτή, δημόσια και μακριά από ωραιοποιήσεις συζήτηση, (με πρώτο ομιλούντα από τον Πρόεδρο της χώρας σας και Γ.Γ. του Κ.Κ. Κίνας Χου Ζιντάο), και προβλημάτων και αδυναμιών που πρέπει να ξεπεραστούν, στην κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας "αρμονικής Κοινωνίας" στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι συζητήσεις αυτές, που συχνά δεν γίνονται σε αυτή την έκταση και βαθμό στη Δύση εντός των Κομμάτων, θα συντελέσουν στη βελτίωση και την καλύτερη λειτουργία του Κόμματος και του Κράτους σας προς όφελος του μεγάλου και ιστορικού Κινεζικού λαού, αποτρέποντας έγκαιρα καταστάσεις που άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν στο τέλος της δεκαετίας του 1990 στην Ευρώπη.

Εκτιμούμε τη σταθερή στάση του Κόμματός σας για ένα πολυπολικό Κόσμο, ενάντια σε λογικές και κυριαρχίες υπερδυνάμεων, και τη βοήθεια που παρέχετε σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής προκειμένου να αναπτυχθούν αυτόνομα και χωρίς εξαρτήσεις από Υπερδυνάμεις. Θεωρούμε εξ άλλου και ελπίζουμε στην ανάπτυξη ενός ευρύτερου διαλόγου με την Ταιουάν, που θα μπορούσε να συνεισφέρει μια αποτελεσματική επίλυση του θέματος.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική θεωρούμε ότι είναι για τη χώρα μας η ενδυνάμωση των σχέσεών της μαζί σας -κάτι που τώρα θα ενισχυθεί περισσότερο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. Το ένα εκατομμύριο Κινέζων πολιτών που διδάχθηκαν και ομιλούν τα Ελληνικά στα Πανεπιστήμιά σας, καθώς και το πλήθος των Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται ήδη στην Κίνα, αποτελούν τους καλούς πρεσβευτές της Ελλάδας (που στη γλώσσα σας την αποκαλείτε με την ίδιας ρίζας λέξη "Σιλλ-λά") στην Κίνα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο 17ο Συνέδριο του Κ.Κ. Κίνας.

Γεώργιος Καρατζαφέρης
Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: