31/10/07

O ΛΑ.Ο.Σ. ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ

· Όταν οι Βουλευτές των δυο Κομμάτων του Δικομματισμού ανταγωνίζονται σε « ανταρσίες» και βολές κατά των ίδιων τους των Κομμάτων,. ο ΛΑ.Ο.Σ. δείχνει πως μπορεί –ξεπερνώντας κομματικούς εγωισμούς- να στηρίζει ένα αντίπαλο ταλαντευόμενο Κόμμα, κατά σύμπτωση Κυβερνητικό, αν πρόκειται-και μόνο αν πρόκειται- να σταθεί όρθιο για το Εθνικό Συμφέρον
( όπως για αταλάντευτη στάση στο Σκοπιανό)

· Όταν η Κυβέρνηση της ΝΔ , δυο μήνες μετά τις εκλογές, σχεδόν προσπαθεί οικειοθελώς να «πέσει», για να οδηγήσει , με παιγνίδια ενάντια στους θεσμούς , σε περιπέτειες με νέες εκλογές, ο ΛΑ.Ο.Σ. με τη στάση του της κριτικής και επιλεκτικής υποστήριξης, δεν της κάνει τη χάρη. Της αφαιρεί αυτή τη δυνατότητα και την αναγκάζει να κυβερνήσει, με όποια πλειοψηφία της έδωσε ο Ελληνικός Λαός.

· Όταν διάφοροι πολιτικοί καλλιεργούν το 1965 και ονειρεύονται και πάλι νέες αποστασίες και νέες ανωμαλίες, ο ΛΑ.Ο.Σ. δηλώνει ότι δεν είναι – παρά το ότι ίσως θα τον συνέφερε στενόμυαλα και εγωιστικά – δοχείο υποδοχής «ανταρτών» και υποκινητής ανταρσιών, που θα τον καθιστούσαν υπεύθυνο στα μάτια του Λαού για αυτές τις ανωμαλίες .

Ο ΛΑ.Ο.Σ. , με αυτή την υπεύθυνη στάση του, διδάσκει πολιτική και κοινοβουλευτική ηθική.

Και ο Λαός νοείτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: