25/10/07

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει στην Καρδίτσα για το έπος του 1940

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Επιτροπής Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ. (Καρδαράς Κώστας)

Σε καιρούς που ύποπτες προσπάθειες οπισθοδρομικού «εκσυγχρονισμού» αδίστακτα και ανερυθρίαστα επιχειρούν ενορχηστρωμένα και οργανωμένα να αλλοιώσουν την ιστορία μας.
Σε καιρούς που ακόμη και ο ελληνοπρεπής εορτασμός των εθνικών μας επετείων τίθεται στο στόχαστρο των σκοταδιστικών κύκλων που χωρίς ιδιαίτερη πια επιτυχία ενδύονται τον μανδύα του «προοδευτισμού».
Σε καιρούς που το αθηναιοκεντρικό κράτος αγνοεί ή παραγνωρίζει το ρόλο του τόπου μας στην ιστορία της Ελλάδος αλλά και στο σύγχρονο γίγνεσθαι της πατρίδος μας.


ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ


Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, παραμονή της μεγάλης εθνικής επετείου εορτασμού του «ΟΧΙ», στις 7 μ.μ., διοργανώνουμε στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ στην Καρδίτσα, μία ομιλία στην οποία κύριος ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος ιστορικός και βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης με θέμα «Το έπος του 1940 και ο Καρδιτσιώτης μαχητής. Η εποποιία του υψώματος 731».


Για να θυμηθούμε, να αναδείξουμε και να γνωρίσουμε τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας μας και τα μεγάλα γεγονότα της ιστορικής πορείας του λαού μας.
Για να αναδείξουμε την τοπική ιστορία καθώς και το σημαντικό αλλά εν πολλοίς άγνωστο και υποβαθμισμένο από την άγνοια ρόλο που διαδραμάτισε η Καρδίτσα και οι άνθρωποί της στην ελληνική ιστορία.
Για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ανώνυμους και επώνυμους ήρωες που θυσιάστηκαν πολεμώντας για την πατρίδα και την ελευθερία.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας τιμήσουν με την παρουσία τους σε μία εκδήλωση που δεν έχει κομματικό, αλλά πατριωτικό και εθνικό χαρακτήρα και επί πλέον έχει ιδιαίτερη σημασία για την ανάδειξη του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: