30/10/07

Nα πάρει άμεσα μέτρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Βρετανική πρόκληση αναγνώρισης του ψευδοκράτους

Ο Πρέσβης και ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Γ.Γεωργίου, με επείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση, ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει άμεσα μέτρα για την Βρετανική πρόκληση αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ.Γεωργίου είναι η ακόλουθη :


«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, σε προκλητικό βήμα έμμεσης αναγνώρισης του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου προχώρησε η Βρετανία, με την υπογραφή από τους πρωθυπουργούς Μπράουν και Ερντογάν εγγράφου στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ Βρετανίας- Τουρκίας, στο οποίο γίνεται απροκάλυπτη αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ενώ περιλαμβάνει και σειρά μέτρων άρσης της λεγόμενης "απομόνωσης" των Τουρκοκυπρίων.

Στο βρετανοτουρκικό έγγραφο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ανάπτυξη άμεσων σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Τουρκοκυπρίων σε όλους τους τομείς, υποστήριξη του δικαιώματος των Τουρκοκυπρίων για αντιπροσώπευση στο Ευρωκοινοβούλιο, προσφορά βοήθειας για τον τερματισμό της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και ενθάρρυνση και άλλων στη διεθνή κοινότητα να στηρίξουν την προσπάθεια. Ακόμα, τονίζεται ότι Βρετανία και Τουρκία θα εργαστούν σε διμερές επίπεδο για την προώθηση απευθείας εμπορικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών επαφών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Τουρκοκυπρίων. Επιπλέον, θα εργαστούν για τη διατήρηση επαφών υψηλού επιπέδου με τις τουρκοκυπριακές "Αρχές" και για τη συνέχιση της προσφοράς βοήθειας στις ψευδο-αρχές της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος), αλλά και σε ψευτο-πανεπιστήμια στην προσπάθειά τους να εμπλακούν και οι δύο πλευρές στη διαδικασία της Μπολόνιας.

Πώς προτίθεται να αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σ΄αυτήν την περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου από πλευράς της Βρετανίας; Ποιές κυρώσεις προβλέπει η Νομοθεσία της ΕΕ για την Βρετανία γι αυτήν την συμπεριφορά και πώς προτίθεται να δράσει προκειμένου να αποτρέψει ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: