25/10/07

Διάλογος για το Ασφαλιστικό

Η αποδοχή της πρότασης του Προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γ. Καρατζαφέρη για τον τρόπο έναρξης του διαλόγου για το Ασφαλιστικό από την Κυβέρνηση δείχνει ότι η υπεύθυνη πολιτική μας στάση διαμορφώνει τις εξελίξεις.

Στο διάλογο για το Ασφαλιστικό δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Είτε συμμετέχεις και συγκρούεσαι είτε φυγομαχείς. Το δύσκολο δρόμο της ουσιαστικής αντιπολίτευσης επέλεξαν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. που ήσαν οι μόνοι που είχαν το θάρρος να αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης φυγομάχησαν. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να μην αποκαλυφθεί ότι σήμερα εφαρμόζονται από τη Νέα Δημοκρατία οι αντιλαϊκοί νόμοι του. Το Κ.Κ.Ε. για να κρύψει την ανυπαρξία ουσιαστικών θέσεων με τη μεταφορά της αντιπαράθεσης εκτός Κοινοβουλίου. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για να μη χάσει το μερίδιό του στην «επαναστατική γυμναστική». Και τα τρία για να μην εισπράξουν το πολιτικό κόστος της διατύπωσης μιας υπεύθυνης θέσης. Όμως η απουσία είναι συνενοχή. Η φυγομαχία συρρικνώνει την Δημοκρατία και δεν υπερασπίζεται επαρκώς το Δίκαιο.

Εμείς δηλώνουμε παρόντες και θα παλέψουμε έστω και μόνοι μας. Είναι αντιπολιτευτικό μας καθήκον και δεν θα διευκολύνουμε τους Υπουργούς να περάσουν τα Νομοσχέδια «δια περιπάτου». Ο ΛΑ.Ο.Σ δεν συναινεί στα αντιλαϊκά σχέδια της Ν.Δ .. Υπεύθυνη αντιπολίτευση σημαίνει σκληρή αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων. Όποιος τις διαθέτει μένει, τις καταθέτει και παλεύει γι’ αυτές.

Οι δικές μας θέσεις ξεκάθαρες:
· Είναι καιρός να δοθεί τέλος στην καταλήστευση των Ασφαλιστικών Ταμείων από την κακοδιοίκηση, τις τράπεζες και την υπερχρέωση από τις πλασματικές δαπάνες υγείας.
· Ένας Ενιαίος Ασφαλιστικός Φορέας για όλους.
· Επιδότηση του Ενιαίου Ασφαλιστικού Φορέα από το κράτος με 2% του Α.Ε.Π. κάθε χρόνο.
· Συγκέντρωση των αποθεματικών όλων των σημερινών ασφαλιστικών ταμείων για τη δημιουργία Τράπεζας των Ασφαλισμένων.
· Αυτοδιοίκηση του Ενιαίου Ασφαλιστικού Φορέα από εκπροσώπους των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων. Οι ίδιοι θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Ενιαίου Φορέα. Για το ύψος το συντάξεων, για το χρόνο συνταξιοδότησης, για τις ασφαλιστικές εισφορές, για το ποια επαγγέλματα ανήκουν στα «Βαρέα και Ανθυγιεινά», για τις προϋποθέσεις χορήγησης προώρων και αναπηρικών συντάξεων.
· Ελάχιστη Εθνική Σύνταξη για όλους, εγγυημένη από το κράτος.
· Επικουρική Σύνταξη, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: