26/10/07

Αφήστε τους μικρούς και βάλτε τα με τους μεγάλους

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην Κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπέζα, ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων: «Είστε σε λάθος δρόμο. Δεν θίγετε τα κέρδη των τραπεζών ή των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν μπορεί διακόσιες οικογένειες και οι πραιτωριανοί τους να έχουν πλούτο ίσο με όσο πλούτο διαθέτει ο υπόλοιπος πληθυσμός της χώρας». Και κατέληξε: «Πέστε μας ειλικρινά: Εισπράττετε από αυτές τις διακόσιες οικογένειες το ήμισυ των χρημάτων από τη συνολική φορολογητέα ύλη; Αυτό θα ήταν δικαιοσύνη!».
Αναφέροντας ως τυπικό παράδειγμα της πολιτικής της Ν.Δ. το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. , απευθυνόμενος στους Βουλευτές της Ν.Δ. που ήταν μέσα στη Βουλή, δήλωσε: «Έχετε συναντήσει τους λαθρέμπορους στις δεξιώσεις. Μερικοί από αυτούς είναι φίλοι της Ν.Δ. Να τους ελέγξετε! Δεν είναι δυνατόν για δέκα άτομα να τιμωρούνται δέκα εκατομμύρια Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: