31/10/07

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η λαθρομετανάστευση αρχίζει να αναγνωρίζεται και από άλλους πολιτικούς χώρους και ρεύματα ως υπαρκτό και σύνθετο πρόβλημα που απαιτεί αντίστοιχα σύνθετη προσέγγιση, με ένα συνδυασμό άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων υποδομής , σε συνεργασία με την ΕΕ. Και αυτό γιατί η χώρα μας , είναι ένα Ευρωπαϊκό σύνορο το οποίο δέχεται, λόγω της γεωγραφικής της θέσης , την μεγαλύτερη πίεση για λαθρομετανάστευση στο εσωτερικό της ΕΕ, πολλές φορές και ως « χώρα-τράνζιτ» .
Τόσο θέσεις και αρθρογραφίες εκπρόσωπων της λεγόμενης «Πατριωτικής Αριστεράς»(αρθρο Γ. Καραμπελιά στο ΠΑΡΟΝ» 28/10-«Μεταναστευτικό:Επιτέλους η συζήτηση ανοίγει») όσο και οι χθεσινές δηλώσεις της ΥΠΕΞ κ. Μπακογιαννη σχετικά με την μη αντοχή άλλων μεταναστών από τη χώρα μας και την ανάγκη προώθησης τους και σε άλλες χώρες της ΕΕ, αποδεικνύει αυτό που είναι γνωστό από καιρό:

Ότι δηλαδή οι θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. σε μια σειρά θέματα, που τόσο άδικα έχουν αρχικά συκοφαντηθεί, σταδιακά γίνονται εν τέλει αποδεκτές, εν όλω ή εν μέρει, από μεγάλα τμήματα του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας σε όλο το εύρος του πολιτικού και ιδεολογικού φάσματος.

Όπως είναι αυτονόητο, επίσης, ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε προσοχή, με κατάλληλες διακρατικές συμφωνίες, και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το δράμα που βιώνουν οι εκπατρισμένοι αυτοί συνάνθρωποί μας, με εξάντληση των δυνατοτήτων για μέτρα εθελούσιου χαρακτήρα με περισσότερες της μιας εναλλακτικές που θα τους προσφερθούν σε βάθος χρόνου, και με απόλυτο αποκλεισμό κάθε κακομεταχείρισης και βίαιης συμπεριφοράς, σαν κι αυτές που πρόσφατα καταγγελθηκαν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: