25/10/07

Αντιδρούμε στα διεθνή Όργανα για την καθιέρωση εκ μέρους των Σκοπιανών της ονομασίας «Macedonian Airlines»;

Αντιδρούμε στα διεθνή Όργανα για την καθιέρωση εκ μέρους των Σκοπιανών της ονομασίας «Macedonian Airlines»; Αναβαθμίσαμε τον ρόλο των «Μακεδονικών Αερογραμμών» ή μήπως τις οδηγούμε στην απαξίωση;

- Ερώτηση του Κ. Αϊβαλιώτη στον Υπουργό Μεταφορών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε Ερώτηση στην Βουλή αναφορικά με τη δραστηριότητα των «Μακεδονικών Αερογραμμών» ως θυγατρικής της «Ολυμπιακής» καθώς και για την αντίδρασή μας στα πλαίσια του ICAO και τής IATA στην προκλητική χρήση εκ μέρους της ΠΓΔΜ του ονόματος «Macedonian Airlines» για τον αερομεταφορέα της χώρας αυτής.

Η Ερώτηση του Κ. Αϊβαλιώτη είναι η εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προωθήσει - και σωστά - την δημιουργία των «Μακεδονικών Αερογραμμών» ως θυγατρική της «Ολυμπιακής» την περίοδο που τα Σκόπια ξεκινούσαν την εθνικιστική τους προπαγάνδα στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει καθιερώσει την ονομασία "MAT- Macedonian Airlines" για τον αερομεταφορέα της χώρας αυτής, κάτι που πλέον έχει οδηγήσει στην χρήση μόνο τού ονόματος «Macedonian Airlines» όπως ξέρουν όλοι όσοι έχουν δει τις αναγγελίες πτήσεων στα διεθνή αεροδρόμια καθώς και τις διεθνείς ιστοσελίδες.

Ερωτάται ο Υπουργός Μεταφορών:

1. Η σημερινή δραστηριότητα των «Μακεδονικών Αερογραμμών» είναι ανάλογη του σημαντικού εθνικού τους ρόλου;

2. Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση στα πλαίσια του ICAO και της IATA για την χρήση εκ μέρους της σκοπιανής κυβέρνησης της ονομασίας «Macedonian Airlines» και πού βρίσκεται σήμερα το όλο θέμα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: