25/10/07

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη όπου συζήτησαν θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ο κ. Λιάπης ενημερώνοντας τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ασφαλής μεταφορά των μαρμάρων της Ακρόπολης στο Νέο Μουσείο και ζήτησε την συνδρομή του κ. Γ. Καρατζαφέρη στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Στα θέματα Αθλητισμού αναφέρθηκε στο προς συζήτηση νομοσχέδιο για την πάταξη της βίας στα γήπεδα.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.

«Ζήτησα να ξεκινήσω ένα κύκλο επαφών με όλα τα υπουργεία και ξεκίνησα από το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δίνει ιδιαίτερη σημασία στον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι είναι το όχημα το οποίο μπορεί εάν χρησιμοποιηθεί επαρκώς να πάει μπροστά η Πατρίδα μας και να κερδίσει πόντους στην διεθνή πολιτική σκακιέρα.
Συζητήσαμε με τον κ. Λιάπη τα θέματα του Πολιτισμού. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω στο θέμα της επιστροφής των Ελγίνειων. Ως Αντιπρόεδρος της ομάδας IND/DEM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού κόμματος ADIE, είναι σίγουρο ότι θα εξαντλήσω οποιαδήποτε επιρροή προς επίτευξη αυτού του στόχου.
Συζητήσαμε επίσης για τον Αθλητισμό. Η βία είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να παρθεί μία πρωτοβουλία επεκτάσεως του νομοθετικού πλαισίου. Επίσης είχα μία ακόμη συζήτηση με τον Υπουργό για το θέμα της διαφάνειας σε ότι αφορά τον Αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: