9/10/07

Υπεύθυνος της ΟΚΕ Ναυτιλίας ο Μιχάλης Χάνδακας

Καθήκοντα υπευθύνου της ΟΚΕ (Ομάδα Κυβερνητικού Ελέγχου) Ναυτιλίας ανέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης στον υποψήφιο βουλευτή Β΄Πειραιά κ. Μιχάλη Χάνδακα. Ο πρόεδρος του κόμματος δέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Χάνδακα πριν από λίγες μέρες για να τον συγχαρεί για τη μάχη που έδωσε με επιτυχία στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, για τη μεγάλη αύξηση του ποσοστού του ΛΑ.Ο.Σ. και την είσοδό του στη Βουλή, με στόχο τη ρήξη και την ανατροπή.
Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργου Βουλγαράκη, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο κ. Χάνδακας δήλωσε τα εξής:

«Είδαμε στη Βουλή υπουργούς οι οποίοι μετακινήθηκαν σε άλλα υπουργεία, χωρίς να έχουν εκπληρώσει όλα όσα είχαν υποσχεθεί και είχαν εξαγγείλει. Τους είδαμε να επιθυμούν να σβήσουν με μια γομολάστιχα την προ της 16ης Σεπτεμβρίου θητεία τους. Ενας από αυτούς ο νέος υπουργός του Πειραιά, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης. Μου έδωσε την εντύπωση ότι θέλησε να μηδενίσει το κοντέρ στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως έκανε άλλωστε και όταν μετακινήθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θέλοντας να ξεχάσει το βεβαρημένο παρελθόν. Αναφέρομαι στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Μας είπε λοιπόν ο υπουργός από το βήμα της βουλής, ότι την κυριότερη πηγή ανάπτυξης για τα ελληνικά νησιά αποτελούν ο φυσικός πλούτος και η πολιτιστική τους κληρονομιά. Δεν μας είπε όμως ο κ. Βουλγαράκης τι έκανε ως υπουργός Πολιτισμού για την ανάδειξη της ιστορίας της Σαλαμίνας; Γιατί δεν προχώρησε η απαλλοτρίωση της αρχαιολογικής περιοχής όπου βρίσκεται ο τύμβος των Σαλαμινομάχων όπως ανήγγειλε πέρυσι; Επειδή ανήκει στη γνωστή οικογένεια Διαμαντή που συνδέεται με το οικογενειακό περιβάλλον του πρωθυπουργού; Γιατί αφήνουν τον χρόνο να περνά με αποτέλεσμα να ανεβαίνει στα ύψη το τίμημα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης; Είναι δικαιολογία ότι ευθύνεται ο ΟΛΠ που δεν προχώρησε τον αποχαρακτηρισμό της λιμενικής περιοχής. Για να δούμε τι προτίθεται να κάνει ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας; Θα προχωρήσει τον αποχαρακτηρισμό ώστε να γίνει η απαλλοτρίωση και να περιέλθει στο κράτος η αρχαιολογική περιοχή που πέρασε με ύποπτες διαδικασίες στα χέρια του ιδιώτη στη δεκαετία του ‘60; Το αρχαίο λιμάνι ανήκει σε όλους τους Ελληνες, σε όλη την ανθρωπότητα και σε κανέναν ιδιώτη, που όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα θησαυρίσει με τα χρήματα που θα πάρει, όποτε γίνει η αναγκαστική απαλλοτρίωση.
Πολύ ωραία μας τα ‘πε στη Βουλή ο κ. Βουλγαράκης περί πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάπτυξης. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριε υπουργέ».
Αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού ότι η κυβέρνηση δίνει άμεση προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος, θαλασσίου και χερσαίου, ο κ. Χάνδακας τόνισε: «Θα πρέπει να πληροφορήσουμε τον νεοφώτιστο κύριο υπουργό ότι ο βυθός στη θαλάσσια περιοχή της Πούντας είναι “νεκρός” από τις ανατινάξεις του νταμαριού για την κατασκευή προβλήτας του ΟΛΠ και από όλες τις καταστρεπτικές εργασίες των ναυπηγείων που πήραν άδεια και από την κυβέρνηση της ΝΔ».
Συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Βουλγαράκης είπε ακόμα πως μέσα στις τακτικές δράσεις βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης προοπτικής είναι η υδροδότηση των νησιών με σύγχρονες μεθόδους. Για ποια νησιά μας μιλά, όταν η Αίγινα που απέχει μισή ώρα από το λιμάνι του Πειραιά με το ταχύπλοο περιμένει τα υδροφόρα για να εξασφαλίσει νερό στους κατοίκους της; Όταν μάλιστα η ΕΥΔΑΠ αρνείται να κατασκευάσει υποθαλάσσιο αγωγό, επειδή όπως έχει απαντήσει στα έγγραφα του δήμου είναι ασύμφορη η σύνδεση!
Για ποια ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας μας μιλά ο κ. Βουλγαράκης, όταν η υπέρ των εφοπλιστών πολιτική του ΥΕΝ έχει καταστήσει την Αίγινα, τον πλησιέστερο νησιωτικό προορισμό, (μετά τη Σαλαμίνα) άγονη γραμμή; Όταν το αυτοκίνητο κοστίζει 25 ευρώ; Όταν μια τετραμελής οικογένεια πληρώνει 100 ευρώ (!) για τα εισιτήρια πήγαινε – έλα; Όταν τα ακριτικά νησιά είναι αποκλεισμένα για εβδομάδες; Μπορεί ο υπουργός να μετρά τρεις βδομάδες στο συγχωνευμένο υπουργείο, αλλά αρλουμπολόγησε ελαφρώς στη βουλή. Αυτά που μας αράδιασε δεν χωράει αμφιβολία ότι θα μείνουν στα χαρτιά. Θα παρακολουθούμε στενά το έργο του υπουργού και όπως λέει και ο λαός, θα δείξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: