16/10/07

ΜΕΤΡΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ ΠΟΤΑΜΟ

Ο Βουλευτής Αττικής Μαυρουδής Βορίδης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τον Ασωπό ποταμό, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.


ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΡΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ ΠΟΤΑΜΟ».

Την 5-10-2007 ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την προστασία του Ασωπού ποταμού και του υδροφόρου ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής.
Ανάμεσα σε αυτά, η παρακολούθηση ποιοτικά και ποσοτικά των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων και η εγκατάσταση σταθμών παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα Οινόφυτα και στην Ανατολική Αττική.Εν όψει του γεγονότος ότι η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα δημιουργεί τεράστιο και οξύ πρόβλημα για την ποιότητα της ζωής, την υγεία αλλά και την γεωργική οικονομία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αττικής και ειδικότερα του Ωρωπού ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πότε έχει προγραμματιστεί η έναρξη της ποιοτικής και ποσοτικής παρακολούθησης των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων και πόσο θα διαρκέσει η συγκεκριμένη παρακολούθηση.
2) Εκτός της ποιότητας των υδάτων, πότε θα ερευνηθούν και οι τυχόν επιδημιολογικές συνέπειες της μολύνσεως του Ασωπού ποταμού;



Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2007

Ο ερωτών βουλευτής

Μάκης Βορίδης

Βουλευτής Αττικής ΛΑ.Ο.Σ



* Θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη 18-10-2007 στις 10:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: