15/10/07

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ


Σήμερα 15/10/2007, Μέρα Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον, με ένα Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης κερδισμένο από τον τ. Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκόρ για τη συνεισφορά του στα θέματα του Περιβάλλοντος και της Κλιματικής Αλλαγής, είναι χρέος μας να σκεφτούμε το «Μεγάλο μας Σπίτι», το Περιβάλλον.
Στον αναπτυγμένο αλλά σταδιακά και στον λεγόμενο «Τρίτο Κόσμο», η άναρχη Βιομηχανική Ανάπτυξη χωρίς μέτρο, το κυνήγι του υπερκέρδους -πάση θυσία- από Μονοπώλια και Πολυεθνικές, ο τερατώδης γιγαντισμός των Πόλεων (Πόλη του Μεξικού: 20 εκατ. Κάτοικοι!...), ο «Αμερικανικός» τρόπος Ζωής, οι μαζικές μετακινήσεις λαθρομεταναστών που φορτίζουν τον ανέτοιμο να τους υποδεχθεί αστικό ιστό των μεγάλων πόλεων, η κατάργηση των μικρών αυτορρύθμιστων κοινοτήτων, η παράβαση των διεθνών κανόνων και περιορισμών για το Περιβάλλον (Πρωτόκολλο Κιότο κλπ) από τις ίδιες τις Μεγάλες Δυνάμεις, με πρώτες τις ΗΠΑ, έχουν φέρει τον Πλανήτη ένα λεπτό πριν από την ανεπίστροφη καταστροφή. Ο Πλανήτης μας γίνεται σταδιακά ένας απέραντος σκουπιδότοπος, σε ξηρά και θάλασσα, ενώ η ατμόσφαιρα του που δηλητηριάζεται συνεχώς από τις εκπομπές, σε λίγο δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τις δολοφονικές υπεριώδεις ακτινοβολίες. Η Γαία, ζωντανός οργανισμός, αντιδρά στον τραυματισμό της από το «μικρόβιο» που λέγεται ανθρωπότητα, και έχει τον τρόπο της… - Μια αιφνίδια διακύμανση της θερμοκρασίας κατά 10-15 βαθμούς είναι αρκετή για να μας εξαφανίσει οριστικά από προσώπου γης….
Στη χώρα μας, τα φαινόμενα αυτά οξύνονται από την έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης στις Επιχειρήσεις, το Κράτος αλλά και τους απληροφόρητους πολίτες, τα κενά στη Νομοθεσία, την απουσία μηχανισμών ελέγχου και επιβολής των Νόμων και Κανονισμών, την απουσία Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων, την έλλειψη εντέλει ενός συνεκτικού Προγράμματος Αειφόρου και Ισόρροπης Ανάπτυξης που θα λαμβάνει υπόψη ότι το Περιβάλλον, ιδίως στην Πατρίδα μας, μια από τις ωραιότερες του Κόσμου, εκτός από ηθικός και αισθητικός, είναι και οικονομικός πόρος (Τουρισμός) που δεν επιτρέπεται να σπαταλάτε, να υποβαθμίζεται και να καταστρέφεται.
Ο ΛΑ.Ο.Σ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί το πεντάπτυχο
«Περιβαλλοντικός Τεχνικός και Νομικός Σχεδιασμός - Έργα Περιβαλλοντικής Υποδομής - Ενημέρωση - Πρόληψη - Επιβολή του Νόμου προς κάθε κατεύθυνση» σε Εθνικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, και αναφορικά με όλους τους παράγοντες που το επηρεάζουν (Επιχειρήσεις - Πολιτεία - Πολίτες) για να αποτραπεί το μοιραίο στη χώρα μας, για το « Μεγάλο Μας Σπίτι», το Περιβάλλον, για μας αλλά κυρίως τα παιδία μας, και τις επερχόμενες γενιές Ελλήνων
.



ΟΚΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: